Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Εγκατέλειψαν την 5χρονη Ελευθερία στο νοσοκομείο γιατί έμεινε ανάπηρη


Το πιο σκληρό της πρόσωπο δείχνει η μοίρα σε ένα πανέμορφο αγγελούδι από την Κρήτη, το οποίο έμεινε ανάπηρο έπειτα από τροχαίο και εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. 


Το δράμα και ο Γολγοθάς που ανεβαίνει καθημερινά η μικρή Ελευθερία προκαλεί σοκ και ανατριχίλα αλλά και αισθήματα οργής για τους ανθρώπους που την έχουν αφήσει στην τύχη της.

Είναι μόλις πέντε ετών και τα τελευταία δύο χρόνια το μόνο που αντικρίζει είναι οι ψυχροί τοίχοι του νοσοκομείου. Δίπλα της είναι όλο το προσωπικό του νοσοκομείου που την έχει αγκαλιάσει και προσπαθεί καθημερινά να την κάνει να χαμογελά. Μάταια, όμως. Εκτός από τα τραύματα που την άφησαν ανάπηρη, έχει τραυματιστεί και η ψυχή της, καθώς δεν νιώθει ούτε το μητρικό αλλά ούτε και το πατρικό χάδι.

Τραγική ειρωνεία; Υπεύθυνοι για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που την άφησε ανάπηρη είναι οι ίδιοι άνθρωποι που την εγκατέλειψαν. Το δράμα της μικρής ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010, όταν η Ελευθερία ήταν το μεγάλο θύμα ενός σοβαρού τροχαίου, από το οποίο κατάφερε να επιβιώσει.

Μετά το τροχαίο, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Οι κοινωνικοί λειτουργοί ενημέρωσαν την οικογένεια για τη μη αναστρέψιμη κατάσταση του παιδιού και τους πρότειναν να εκπαιδευτούν ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες φροντίδας του παιδιού τους.

Δυστυχώς, η απάντηση ήταν ένα σκληρό «όχι» και το κοριτσάκι εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του. Η Ελευθερία την ώρα του ατυχήματος βρισκόταν στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο πατέρας της. Την είχε αγκαλιά η μητέρα της και κατά την πρόσκρουση το σώμα της λειτούργησε ως αερόσακος που έσωσε τη ζωή της μητέρας της.

Προχθές, σημειώθηκε ένα ακόμα επεισόδιο στο θρίλερ που ζει η μικρή. Το κοριτσάκι που φιλοξενείται στη ΜΕΘ παιδιών του νοσοκομείου έπρεπε δυστυχώς να μετακινηθεί επειγόντως σε άλλο παιδιατρικό τμήμα, καθώς είχε φτάσει στο νοσοκομείο επείγον περιστατικό από το Ρέθυμνο. Ομως, καμία παιδιατρική κλινική δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να φιλοξενήσει το παιδί, με αποτέλεσμα να παραμένει για ώρες στον διάδρομο της ΜΕΘ.

Τελικά, έπειτα από παρέμβαση του διοικητή και συσκέψεις που επαναλήφθηκαν το κοριτσάκι μεταφέρθηκε και φιλοξενείται στην παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Espressonews.gr

1 σχόλιο:

  1. τέτοιοι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να λέγονται γονείς αλλά ούτε καν άνθρωποι. μόνο ζώα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν! που και τα ζώα ακόμα προστατεύουν τα μικρά τους με το ίδιο τους το σώμα!! κανονικά η πολιτεία κάτι πρέπει να κάνει όχι μόνο για τη μικρή Ελευθερία αλλά και να τιμωρήσει τους γονείς της! όταν ακούω περιστατικά εγκατάλειψης ή κακοποίησης παιδιών ή γυναικών τότε σκέφτομαι πως θα έπρεπε στο ελληνικό δίκαιο να υπάρχει η θανατική ποινή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή