Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας και τέσσερα τυριά


Υλικά



Για 8-10 άτομα


180 γραμμάρια ένταμ
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια σόδα αναψυκτικό
1 συσκυασία φύλλο σφολιάτας (750 με 850 γραμμάρια)
200 γραμμάρια έμενταλ
180 γραμμάρια γκούντα


Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, έπειτα σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.


Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, κατόπιν ρίχνουμε τα 4 τυριά και κλείνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας από πάνω.


Στη συνέχεια χαράζουμε την πίτα ελαφρά σε κομμάτια και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και μετά με την σόδα.
Αφήνουμε να σταθεί για περίπου μια ώρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.




Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρουμε!


sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου