Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Λαζάνια με κιμά


Υλικά



Για 4-6 άτομα


1 κιλό λαζάνια
Ελαιόλαδο για άλειμα


Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
100  ml κόκκινο κρασί
5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
2 αβγά
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο




Για τη σάλτσα
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
125 ml γάλα
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη






Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά, έως ότου ασπρίσει. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.


Ανακατεύουμε και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την παρμεζάνα, το κασέρι, τα αβγά, χτυπημένα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν τα υλικά.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λαζάνια για 3-4 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν ελαφρά όχι όμως να βράσουν τελείως.


Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε, τα απλώνουμε σε μία λαδωμένη επιφάνεια εργασίας, βάζουμε 2-3 κουταλιές από τη γέμιση στο καθένα και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.


Διπλώνουμε κάθε λαζάνι σε ρολό, τα βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας το κλείσιμο να είναι προς τα κάτω και τα περιχύνουμε με τον ζωμό. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.


Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την παρμεζάνα και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, έως ότου δέσει η σάλτσα.


Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Σερβίρουμε τα λαζάνια, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα και γαρνίροντας με κόκκους πιπεριού.
sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου