Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Προσοχή στο πέταγμα του χαρταετού


Βαλίτσες για το τριήμερο ετοιμάζουν οι περισσότεροι κάτοικοι
των αστικών κέντρων, άλλοι για να επισκεφτούν καρναβαλικούς προορισμούς και άλλοι για να ξεφύγουν λίγο από τα προβλήματα της εποχής, περνώντας λίγες μέρες οικονομικά στα χωριά τους με φίλους και συγγενείς.

Επειδή όμως τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και Καθαρή Δευτέρα χωρίς πέταγμα χαρταετού δεν γίνεται η ΔΕΗ, προληπτικά, εξέδωσε ανακοίνωση με συστάσεις σε όσους θα αμολήσουν καλούμπα για να πετάξουν χαρταετό.

Η ΔΕΗ λοιπόν συμβουλεύει τους πολίτες να μην πετάνε τον χαρταετό κοντά σε ηλεκτρικά σύρματα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για τους ίδιους και κίνδυνος  διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Τι θα γίνει όμως αν λόγο του αέρα ή απροσεξίας ο αετός μπλεχτεί τελικά στα καλώδια της ΔΕΗ; Για μια τέτοια περίπτωση, που προκαταβολικά θα πρέπει να προσέχουμε να μην συμβεί, η ΔΕΗ για την ασφάλειά μας, μας συμβουλεύει:

Να μην επιχειρήσουμε να απελευθερώσουμε τον χαρταετό, τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας, άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα, που ως γνωστός είναι κακός αγωγός του ηλεκτρισμού, μόνο όταν δεν είναι βρεγμένο.

Να μην προσπαθήσουμε να αναρριχηθούμε πάνω στους πύργους ή σε στύλους της ΔΕΗ, αλλά ούτε σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα.

Αντιθέτως, η ΔΕΗ συνιστά, σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστούμε  βοήθεια, να ειδοποιήσουμε τις βλάβες της Υπηρεσίας ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Πληροφορεί τέλος, ότι θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλη την Ελλάδα, για την ταχεία αποκατάσταση, όποιων βλαβών προκύψουν από το πέταγμα χαρταετών.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου