Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Μαχητής το μωρό που έπαθε εγκεφαλικό την ώρα της γέννησης


«Το μωρό σας δεν θα δει ποτέ, δεν θα περπατήσει ποτέ, δεν θα μιλήσει ποτέ», με αυτά τα λόγια οι γιατροί ξεκαθάρισαν στην μητέρα της νεογέννητης τότε Κέιτλιν το… μέλλον της μετά το βαρύ εγκεφαλικό που έπαθε κατά την γέννησή της. 


«Ήμασταν καταρρακωμένοι, όταν οι γιατροί μας είπαν αυτό», λέει τώρα η μητέρα της γελώντας, αφού η Κέιτλιν και είδε, και μίλησε και περπάτησε διαψεύδοντας όσους είχαν προδιαγράψει για αυτήν ένα τέτοιο μέλλον.
Όταν η μικρή γεννήθηκε, έπαθε εγκεφαλικό, που θα σκότωνε και ενήλικα. Οι νοσοκόμοι και οι γιατροί «έπεσαν» πάνω της και κατάφερε να μείνει ζωντανή.  Όμως οι γιατροί ήταν κάθετοι ότι θα έχει πνευματικές δυσκολίες και δυσκολίες στην κίνηση.

«Η διάγνωση της ήταν απογοητευτική. Περάσαμε εννιά μήνες να σκεφτόμαστε πώς θα είναι, τι θα κάνει στο μέλλον της. Κάθε μέρα όμως μας εξέπληττε όλο και περισσότερο. Ήταν  η μικρή μας μαχήτρια», λέει και συγκινείται. «Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα τα κατάφερνε τόσο καλά… Όταν είχαμε επισκεφτεί νευρολόγο για να δει τις εξετάσεις μας είπε ότι είχε πάθει εγκεφαλικό πριν γεννηθεί και οι ζημιές είναι πολλές», προσθέτει.

«Ήταν πολύ δύσκολο να σκέφτομαι ότι δεν θα πάει σχολείο όπως τα υπόλοιπα παιδιά μου. Οι περισσότερες μητέρες έψαχναν να αγοράσουν στράτα και εγώ έψαχνα για αναπηρική καρέκλα, ώσπου μια μέρα, όταν ήταν εφτά μηνών γύρισε στον μπαμπά της και του χαμογέλασε. Εκεί κατάλαβα ότι βλέπει. Ήταν μοναδική η στιγμή. Ξέσπασα σε κλάματα…», θυμάται, ενώ περιγράφει και την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της, όταν η μικρή την είπε «μαμά».

«Το είπα στον γιατρό και εκείνος μου είπε: Δεν καταλαβαίνεις, η Κέιτλιν δεν θα μπορέσει να μιλήσει ποτέ. Και τότε το ξαναείπε αφήνοντας την άφωνη… Τώρα είναι τριών χρονών και περπατάει».

Για τους γιατρούς είναι ένα θαύμα και για κάποιους ένα μάθημα. Ποτέ μην λες ποτέ…

Star.gr

1 σχόλιο:

  1. και μιας φίλη μου έπαθε εγκεφαλικό όταν γεννήθηκε πρόωρα.. είναι 4 χρονών και μια χαρά !κανανε θεραπείες λόγου κ κίνησης και ο μικρός είναι υγιέστατος!!!όλα είναι θέλημα Θεού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή