Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Ρέθυμνο: Οικονομική βοήθεια σε μαθητές


Περίπου 35 μαθητές θα ενισχύσει με χρήματα
από δωρεές ιδιωτών, επιχειρήσεων, αλλά και από τους συμβούλους του, ο δήμος Ρεθύμνου, έχοντας προηγουμένως συγκεντρώσει στοιχεία για τις αδύναμες οικογένειες και τους μαθητές, που φοιτούν σε σχολεία της περιφέρειάς του.

Η πρωτοβουλία είναι του τμήματος Παιδείας και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Γεωργαλή, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής παρέμβασης, την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξετάζεται παράλληλα, η δυνατότητα, οι συγκεκριμένες οικογένειες των μαθητών να υποστηρίζονται μέσω κουπονιών, ώστε να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης τροφίμων.

Αύξηση, εξάλλου, παρατηρείται στον αριθμό των ατόμων που καταφεύγουν σε συσσίτια, προκειμένου να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες κυρίως στην πόλη του Ρεθύμνου. Σε περισσότερα από 300 άτομα προσφέρονται ενοριακά συσσίτια. Πρόκειται για ντόπιους και αλλοδαπούς, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κατάστασης ζητούν βοήθεια από όπου κι αν προέρχεται αυτή.

Παράλληλα με τα συσσίτια έχει αυξηθεί και ο αριθμός των Ρεθυμνιωτών, εθελοντών οι οποίοι παρέχουν βοήθεια βοηθήσουν σε ευρισκόμενους σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου