Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Μπισκότα με μπανάνα και σοκολάτα

Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για να φτιάξετε υπέροχα, τραγανά μπισκότα με μπανάνα, σοκολάτα,
αμύγδαλα... και πολλές μυρωδιές, ιδανικά για συνοδεία του καφέ σας και για κεράσματα σε φίλους. Και, φυσικά, ένας τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε την εβδομάδα.

Υλικά
240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ. νιφάδες βρώμης
180γρ. ζάχαρη καστανή
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αυγό
2 κάψουλες βανίλιας
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες, λιωμένες με πιρούνι
100γρ. αμύγδαλα χονδροσπασμένα
100γρ. σταγόνες σοκολάτας
1 πρέζα αλάτι
2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190C.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη βρώμη, το αλάτι, το μπέικιν και την κανέλα.
3. Στο μίξερ χτυπάτε σε μεσαία ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάτε για λίγο ακόμα.
4. Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε σιγά-σιγά το μείγμα του αλευριού μέσα σε αυτό της ζάχαρης. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι να ενωθούν όλα τα υλικά κι έπειτα προσθέτετε τα αμύγδαλα, τη σοκολάτα και τις μπανάνες και ανακατεύετε.
5. Πλάθετε τη ζύμη σε μπισκότα και τα βάζετε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνετε για 15 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η περιφέρειά τους, τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε.

queen.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου