Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μεταφέρεται στο Λονδίνο το 4μηνών αγγελούδι για την μεταμόσχευση λεπτού εντέρου


Αναχωρεί για Λονδίνο ένα κοριτσάκι τεσσάρων... μηνών που πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση λεπτού εντέρου το ταχύτερο δυνατόν,
μετά την αδυναμία του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης (ΤΥΠΕΤ) να καλύψει άμεσα το σύνολο της δαπάνης που αγγίζει τα 450.000 ευρώ.


Το αργότερο μέχρι αύριο, Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, το κοριτσάκι θα βρίσκεται στο Νοσοκομείo Great Ormond Street Hospital for Children της Μεγάλης Βρετανίας, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση λεπτού εντέρου. Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου, ο οποίος επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκη. Ο κ. Ταμβακάκης δεσμεύθηκε ότι θα καλύψει η Τράπεζα σημαντικό μέρος της δαπάνης. Θετική ήταν και η ανταπόκριση δύο κυρίων του επιχειρηματικού κόσμου, της κυρίας Σοφίας Στάικου - Σάλλα (σύζυγος του τραπεζίτη κ. Μιχ. Σάλλα) και της κυρίας Μαριάννας Λάτση.


Σημειώνεται ότι στη δημόσια πτέρυγα του Νοσοκομείου, όπου γίνονταν όλη την εβδομάδα προσπάθειες από το ΤΥΠΕΤ προκειμένου να νοσηλευθεί εκεί το παιδί, δεν υπάρχει κρεβάτι, σύμφωνα με την επίσημη απάντηση των αρμοδίων.


24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου