Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των αδελφών Αποστολοπούλου Εμμανουέλας, 12 ετών & Ματιάτου Καλλιόπης, 10 ετών.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2012
  
ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑΣ, 12 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑΤΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ, 10 ΕΤΩΝ  


Η περιπέτεια των ανήλικων αδελφών Αποστολοπούλου Εμμανουέλας και Ματιάτου Καλλιόπης που εξαφανίστηκαν μαζί στις 29/01/12  είχε αίσιο τέλος. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα δύο κορίτσια βρέθηκαν έπειτα από τη συντονισμένη προσπάθεια των ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της εξαφάνισης περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν στο Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας.

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται. To «Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στα ανήλικα κορίτσια για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.

Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

- Eίναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.

- Είναι μέλος του Δ.Σ. στο Μissing Children Europe.

- Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International) που περιλαμβάνει τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης από 160 χώρες.

- Είναι αναγνωρισμένος συνεργαζόμενος φορέας στο DPI (Department of Public Information) των Ηνωμένων Εθνών.

- Είναι αναγνωρισμένος Μ.Κ.Ο. με συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC (Economic and Social Council) των Ηνωμένων Εθνών

- Είναι μέλος στο διεθνές site για τις εξαφανίσεις ανηλίκων www.missingkids.com

Είναι μέλος στην EFSC (European Federation for Street Children).

Στην προσπάθεια του Οργανισμού μας να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνουμε στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας μας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργαζόμαστε επίσης με Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση τους.

Παρακαλούμε για την άμεση αφαίρεση των φωτογραφιών από site όπου ενδεχομένως να υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης των ανήλικων κοριτσιών.

Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά
Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου