Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

"112": Ο αριθμός που σώζει ζωές


Την Ευρωπαϊκή Ημέρα για τον τηλεφωνικό αριθμό "112" γιόρτασε
η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct, το ΕΚΑΒ Κρήτης και την υποστήριξη των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, εκροσώπων της ΕΕ, αντιπεριφερειαρχών και εκπροσώπων αρχών, φορέων αλλά και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, την σημαντικότερη στατιστικά αιτία κλήσης στο 112 πανευρωπαϊκά.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται για να ενημερωθούν αναλυτικότερα οι πολίτες ότι ο Πανευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 σώζει ζωές και ότι «η Κρήτη πρωτοστατεί πανελλαδικά σε επίπεδο ενημέρωσης για το θέμα. Μόλις προχθές το Ευρωβαρόμετρο ανακοίνωσε ότι στην Ελλάδα το 6% του πληθυσμού γνωρίζει για το 112 ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται στο 26%» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης και συμπλήρωσε: «είναι πολύ αισιόδοξο ότι σήμερα έχουμε τόσο μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα μας αυτό, που δείχνει παράλληλα μεγάλη ευαισθησία σε σχέση και με τις πρώτες βοήθειες», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου