Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα από 1.000 παιδιά στον Πειραιά πεινάνε!


Νέα σοκαριστικά στοιχεία δείχνουν ότι περισσότερα από 1000 παιδιά στην περιοχή του Πειραιά αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης!


Μικρά παιδιά δεν έχουν -κυριολεκτικά- να φάνε, λόγω της αδυναμίας των γονιών τους να πληρώσουν έστω και για τα υποτυπώδη, όπως είναι το πρωινό και το κολατσιό.

Ενδεικτικά σας λέμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες καταγραφές ο αριθμός των υποσιτιζόμενων παιδιών στον Δήμο Πειραιά αγγίζει τα 459, η Αντιπεριφέρεια Πειραιά έχει καταγράψει 350 περιστατικά, ενώ στο Πέραμα, λόγω και της αυξημένης ανεργίας στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, έχουν ήδη σημειωθεί 150 -200 κρούσματα.

Και… ακόμα οι καταγραφές των συνθηκών δεν έχουν ολοκληρωθεί, αφού σε εκκρεμότητα παραμένουν οι δήμοι Κερατσινίου-  Δραπετσώνας, Νίκαιας – Ρέντη και Κορυδαλλό, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.Οι μαθητές λιποθυμούν μέσα στο σχολείο, ενώ παρά τις εξαγγελίες για «πιλοτικά προγράμματα» επικρατεί ένα απίστευτο αλαλούμ μεταξύ των υπηρεσιών.

Οι τοπικοί φορείς δεν είναι προετοιμασμένοι και η συνεννόηση με το υπουργείο είναι… μπάχαλο. Όμως όσο οι αρμόδιοι ρίχνουν εκατέρωθεν ευθύνες και ψάχνουν να βρουν μια άκρη, 1000 ζωές στον Πειραιά και άλλες τόσες σε άλλες περιοχές πεινάνε.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου