Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Πώς θα επιλέξετε τη σωστή νταντά

 Τι πρέπει να προσέξετε



Δουλεύετε από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν έχετε έναν άνθρωπο να προσέχει το παιδί σας; Τότε τι κάνετε; Η μοναδική λύση είναι να προσλάβετε μία νταντά για να προσέχει το παιδί σας όταν εσείς απουσιάζετε. Πού όμως θα βρείτε την ιδανική; 


Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι γονείς αναζητούν νταντά για το παιδί τους μέσα από γνωστούς και φίλους. Κι αυτό το κάνουν διότι φοβούνται να αφήσουν το παιδί τους στην οποιαδήποτε άγνωστη κυρία. Άλλωστε, δεν είναι λίγα τα άσχημα περιστατικά που έχουν σημειωθεί. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις πάντως των οικογενειών που καταφεύγουν στις αγγελίες εφημερίδων προκειμένου να βρουν έναν άνθρωπο για να προσέχει το παιδί τους. 


Στην περίπτωση πάντως που δεν έχετε κάποια γνωστή για να προσέχει το παιδί έναντι αμοιβής, καταλήγετε στη λύση των βιογραφικών που σας φαίνονται ενδιαφέροντα. Έτσι, προγραμματίζετε ένα ραντεβού προκειμένου να γνωρίσετε τα άτομα αυτά από κοντά. Τα πιο συνήθη ερωτήματα που θέλουν οι γονείς να ξέρουν, όπως προκύπτει μέσα από έρευνες, είναι η οικογενειακή κατάσταση της υποψήφιας νταντάς, η εκπαίδευση και η μόρφωσή της, ο τρόπος που αντιμετωπίζει έκτακτες καταστάσεις όπως για παράδειγμα τι θα έκανε εάν το παιδί έπεφτε και χτυπούσε καθώς και το αν καπνίζει και πίνει. 


Είναι καλό πάντως να συζητήσετε από την αρχή μαζί της ποια θα είναι τα καθήκοντά της. Δηλαδή αν θα χρειάζεται να μαγειρεύει, να πηγαίνει το παιδί στο σχολείο. Πρέπει επίσης να την ενημερώσετε για το πώς λειτουργεί η οικογένειά σας και κάντε σαφές ότι απαγορεύεται να χτυπήσει και να φωνάξει στο παιδί σας.


Έτσι, όταν θα έχετε καταλήξει σε δύο ή τρεις υποψήφιες, καλό θα είναι να κλείσετε ένα δεύτερο ραντεβού μαζί τους για να δείτε πως συμπεριφέρεται η κάθε μία στο παιδί σας. Δείτε πως του φέρεται και πως το προσεγγίζει αλλά παρατηρήστε και την αντίδραση του παιδιού σας. Αν το παιδί είναι μεγάλο είναι πολύ πιθανό να σας εκφράσει και την προτίμησή του. Όμως, ακόμη και όταν θα έχετε καταλήξει σε κάποια που θα το προσέχει, μην εφησυχάζετε. Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς και παρατηρείστε τη συμπεριφορά καθώς και την έκφραση του παιδιού σας.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου