Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Μάφινς με φρούτα


Γλυκά κεκάκια για το πρωινό σας







Υλικά για 8-10 άτομα


1/4 κουταλιά του γλυκού σόδα
1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
3/4 κούπας καφέ γάλα 2%
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1/3 κούπας βερίκοκα, ροδάκινα ή ράσμπερι, αλεσμένα
1 1/2 κούπα καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπας καφέ ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα


Εκτέλεση


Σ' ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη κανέλα. Χτυπήστε το γάλα με το αυγό και το λάδι, να ενωθούν και ρίξτε τα στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατέψτε, να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ζύμη, μάλλον σφιχτή. 


Μοιράστε το μισό μείγμα στα 12 φορμάκια για μάφινς, που έχετε αλείψει με καλαμποκέλαιο, καλύπτοντάς τις κατά το 1/3 τους ύψους. Βάλτε στο κέντρο της ζύμης 1 κουταλάκι από τα φρούτα και με την ανάποδη πλευρά του κουταλιού, ισιώστε την.


Σκεπάστε με την υπόλοιπη ζύμη, μοιράζοντάς την στις 12 υποδοχές. Η ζύμη, πρέπει να φτάνει ως τα 2/3 του ύψους των υποδοχών.


Ψήστε τα μάφινς στους 200 βαθμούς 18 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Αφήστε τα να σταθούν 5 λεπτά μέσα στις φόρμες κι αναποδογυρίστε τα σε σχάρα. Σερβίρετέ τα ζεστά ή κρύα.


sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου