Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Συνταγή : Έλατο με σοκολατένια σου


ΥΛΙΚΑ



140 γρ. Αλεύρι
125 γρ. Βούτυρο
4 Αυγά


Γέμιση:
200 γρ. ψιλοκομμένη Σοκολάτα γάλακτος
450 γρ. Κρέμα γάλακτος
250 γρ. τυρί Κρέμα
50 γρ. ψημένα Αμύγδαλα
15 γρ. Ζάχαρη
2  Βανίλιες
3 κουτ. Amaretto ή Μπράντι
500 γρ. άχνη Ζάχαρη
175 γρ. (καραμελέ ή χρυσά) Αμύγδαλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνετε το βούτυρο με 300 γρ. νερό. Βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε αμέσως το αλεύρι. Χτυπάτε ώσπου να γίνει μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
2.  Αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε μέσα τα αυγά ένα - ένα. Χτυπάτε να γίνει απαλή ζύμη. Αραδιάζετε κομματάκια ζύμης (περίπου 2,5 εκ. διάμ.) σε ελαφρά βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ψήνετε για 20 - 25 λεπτά. Βγάζετε και με μαχαίρι κάνετε μία τρύπα στο πλάι του κάθε σου.
3. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ζεσταίνετε 300 γρ. από την κρέμα χωρίς να την αφήσετε να βράσει. Ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα και την αφήνετε να λιώσει. Αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο. Χτυπάτε το τυρί κρέμα με τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το λικέρ.
4. Προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα της κρέμας σε κορνέ με τελείωμα αστέρι. Γεμίζετε τα μισά σου.
5. Χτυπάτε για λίγο την κρέμα σοκολάτας που έχετε στο ψυγείο, τη βάζετε στο κορνέ και γεμίζετε τα υπόλοιπα σου. Ζεσταίνετε τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα με 75 γρ. νερό. Σιγοβράζετε ώσπου να γίνει ξανθιά καραμέλα. Τακτοποιείτε δώδεκα από τα σου και τα περιχύνετε με λίγη από την καραμέλα.
6. Στερεώνετε επάνω δέκα ακόμα και περιχύνετε με λίγη ακόμα καραμέλα. Συνεχίζετε να σχηματιστεί ένα δέντρο. Κολλάτε γύρω - γύρω τα αμύγδαλα. Ετοιμάζετε κι άλλη καραμέλα με την υπόλοιπη ζάχαρη και 75 γρ. νερό. Μόλις χρυσίσει, την αφήνετε να κρυώσει και χρησιμοποιώντας πιρούνι ρίχνετε επάνω στο δέντρο ώστε να σχηματίζονται καραμελένιες κλωστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου