Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Δύο στα δέκα νήπια έχουν προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης


Δύο στα δέκα νήπια στη χώρα μας διαθέτουν προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικές δικτύωσης, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.


Στην έρευνα συμμετείχαν 2.319 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα και το συγκεκριμένο στοιχείο αφορά στο 14% των νηπιαγωγείων, στα οποία έγινε η έρευνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ένα στα δέκα νήπια χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο εκτός σχολείου.

Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα αυξημένος ο αριθμός των παιδιών - και δη από την ηλικία των 5 ετών - που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, ενώ μεγάλο ποσοστό παιδιών στην ίδια ηλικία διαθέτει ακόμη και προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Στην πλειοψηφία των νηπιαγωγείων (76%) τουλάχιστον ένα στα δέκα νήπια χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο εκτός σχολείου.

Στο Δημοτικό, ένας στους τέσσερις μαθητές χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο εκτός σχολείου, στο μισό του συνόλου των σχολικών μονάδων το ποσοστό ανέρχεται στο 50%, ενώ τα παιδιά που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο εκτός σχολείου ανέρχονται σε ποσοστό έως και 100%.

Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, το διαδίκτυο εκτός σχολείου χρησιμοποιείται από το 88% των μαθητών, ενώ στα έξι από τα δέκα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, επτά στους δέκα μαθητές έχουν προφίλ σε ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης. Κατά μέσο όρο σε ποσοστό 73% των σχολείων, επτά στους δέκα μαθητές έχουν προφίλ στο Facebook.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έφεραν πρόσφατα στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς κ.κ. Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου απευθύνθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα μέτρα που λαμβάνονται για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.  

Ο  Παπουτσής ενημέρωσε τους βουλευτές ότι με πρωτοβουλία του υπουργείου και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας δημιουργήθηκε ο ιστότοπος www.cyberkid.gr, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, και στους γονείς τους, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τον εθισμό σε αυτό.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου