Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Δεν έχουν χρήματα ούτε για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους


Ούτε για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους δεν έχουν χρήματα αρκετοί γονείς, που βρίσκονται στο χείλος της απελπισίας,
αλλά… δεν φαίνεται να τους ακούει κανείς.


Το να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή μικρών παιδιών, σημαίνει ότι η κατάσταση είναι πολύ δραματική. Γονείς άνεργοι και οι δύο, ανασφάλιστοι με λιγοστά χρήματα στην άκρη ίσα – ίσα για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά τους, θεωρούν… πολυτέλεια τα εμβόλια!


Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι


Στο Πέραμα και συγκεκριμένα στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου πραγματοποιείται δωρεάν εμβολιασμός για τα παιδιά αυτά, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τους προσφέρονται και τρόφιμα.


Η κατάσταση είναι σπαρακτική, αφού αρκετοί γονείς δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το εισιτήριο του λεωφορείου για Πειραιά.


«Στο Πολυϊατρείο του Περάματος προσέρχονται ήδη 70 οικογένειες για να πάρουν αναγκαία είδη διατροφής. Αρκετοί από τους γονείς δούλευαν στην Επισκευαστική Ζώνη Περάματος κι έμειναν άνεργοι, ορισμένες είναι πολύτεκνες οικογένειες κι άλλες περιπτώσεις που και οι δύο γονείς έχασαν τη δουλειά τους», λέει η Αρτεμις Λιανού και προσθέτει στην Ελευθεροτυπία: «Το Πολυϊατρείο της οργάνωσης επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες άνθρωποι για χρόνιες παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, με αρκετές πνευμονοπάθειες και παιδιά κυρίως με ορθοπεδικές παθήσεις. Συνήθως φέρνουν τα παιδιά τους στο Πολυϊατρείο για εξέταση, επειδή χρειάζονται σχολικές βεβαιώσεις και δεν υπάρχει παιδιατρικό ιατρείο στο Δήμο Περάματος. Οι περισσότεροι από αυτούς τους γονείς λένε ότι αδυνατούν να μεταβούν στον Πειραιά, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν το εισιτήριο».


Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου