Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ίκαρος: Τιμωρός της παιδικής πορνογραφίας


Σοκ και αποτροπιασμός επικρατεί από την έκταση που έχει πάρει η δράση παιδόφιλων απ’ άκρη σ’ άκρη της Ευρώπης. Εκατοντάδες «αρρωστημένα» μυαλά επιδίδονται σε ανταλλαγή βίντεο με πρωταγωνιστές άγρια κακοποιούμενα βρέφη και παιδιά. 


Η Ευρωπαϊκή Αστυνομία (Europol) θέλοντας να βάλει τέρμα στη φρικιαστική δράση τους ξεκίνησε τον «Ικαρο», μια επιχείρηση μαμούθ κατά την οποία περισσότερα από εκατό άτομα έχουν ήδη συλληφθεί, ενώ κατασχέθηκαν τα πλέον αποτροπιαστικά βίντεο που έχουν δει ποτέ τα μάτια των αστυνομικών. Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, επιχειρήσεις πόρτα-πόρτα κατά των παιδόφιλων έγιναν σε είκοσι χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Στη διάρκειά τους εξαρθρώθηκαν δίκτυα ατόμων που αντάλλασσαν βίντεο on line. Βιασμοί και κακοποιήσεις βρεφών ή πολύ μικρών παιδιών ήταν οι κυρίαρχες εικόνες που αντίκρισαν οι διώκτες των παιδόφιλων, οι οποίοι θα χρειαστούν μήνες μέχρι να αναλύσουν το σύνολο του υλικού που έχει κατασχεθεί.

Το γενικό πρόσταγμα του «Ικαρου» που ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου είχε η αστυνομία της Δανίας, στελέχη της οποίας θα εστιάσουν τώρα την έρευνά τους στον εντοπισμό των παραγωγών των φρικιαστικών βίντεο αλλά και της ταυτότητας των δυστυχισμένων θυμάτων τους. Ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουεϊνράιτ αποκάλυψε ότι οι παιδόφιλοι έχουν ανακαλύψει διαφόρους τρόπους ανταλλαγής του «αρρωστημένου» υλικού χωρίς να αποκαλύπτονται τα ίχνη τους στο Internet. Ωστόσο, οι διώκτες τους βρίσκουν λύσεις για να τους εντοπίζουν. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι Ελβετός, ο οποίος, όταν συνελήφθη, είχε στην κατοχή του βίντεο με βιασμούς παιδιών διάρκειας 36.000 ωρών.

Στα χέρια των Αρχών διαφόρων χωρών βρίσκονται άλλοι 111 παιδόφιλοι, ενώ έρευνα διεξάγεται για ακόμα 269 άτομα τα οποία θεωρούνται ύποπτα. Μόνο στη Δαν
νία έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι 19 άνδρες ηλικίας είκοσι τεσσάρων ώς πενήντα πέντε ετών. Στην εν λόγω επιχείρηση η αστυνομία κατέσχεσε 59 υπολογιστές και 2.430 σκληρούς δίσκους, φορητές μνήμες USB, DVD και άλλο σχετικό υλικό. Μετά την ανάλυσή του θα αποφασιστεί σε ποιους από αυτούς θα απαγγελθούν κατηγορίες. Οσο για τον «Ικαρο», συνεχίζει να «πετάει» πάνω από την Ευρώπη με στόχο τον εντοπισμό και άλλων «αρρωστημένων» μυαλών.

Ο λόγος για τον οποίο το γενικό πρόσταγμα της επιχείρησης είχαν Δανοί αστυνομικοί είναι ότι έχουν ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα παραγωγής και διακίνησης παράνομων βίντεο μέσω Διαδικτύου. Και ήταν οι Δανοί διώκτες των παιδόφιλων που συγκέντρωσαν το πρώτο υλικό, ώστε οι αστυνομίες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών να έχουν τη δυνατότητα να φθάσουν μέχρι τους δράστες. Οι Δανοί ενημέρωσαν τον Σεπτέμβριο τη Europol και εκείνη με τη σειρά της τις χώρες της Ε.Ε., οπότε ακολούθησαν συλλήψεις τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Οκτώ μήνες νωρίτερα, σε μια τεράστια επιχείρηση-σκούπα αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορες χώρες της Ευρώπης είχαν συλλάβει δεκάδες παιδόφιλους, μέλη κυκλώματος που δρούσε μέσω Διαδικτύου, και έσωσαν από τα χέρια τους διακόσια τριάντα παιδιά. Εκτιμάται μάλιστα πως σε εκείνο το κύκλωμα μετείχαν περισσότεροι από 70.000 δράστες από όλον τον κόσμο.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου