Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Τυρομπαλάκια με ζύμη λουκουμά


Λιωμένη φέτα και έμενταλ δεμένα σε αφράτη ζύμη λουκουμά. Είναι το μείγμα για το πιο νόστιμο ορεκτικό! 


Συστατικά

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 αυγό
1 ποτηράκι του κρασού νερό (χλιαρό)
½ κιλό φέτα τριμμένη (λιωμένη με το πιρούνι)
250 γρ. έμενταλ τριμμένο
Λίγο ελαιόλαδο
1 κ.γ. πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα (Κατά προτίμηση ηλιέλαιο)

Τρόπος μαγειρέματος
Βάλε τη μαγιά στο χλιαρό νερό να διαλυθεί και άφησε στην άκρη

Σε ένα μπολ χτύπησε το αυγό και πρόσθεσε τη μαγιά και ανακατεύοντας συνεχώς πρόσθεσε σιγά, σιγά το αλεύρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη

Σκέπασε το μπολ και άφησε σε ζεστό μέρος για μία ώρα να φουσκώσει

Ανακάτεψε το τα τυριά με το πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο

Ρίξε το τυρί στη ζύμη και ανακάτεψε καλά

Βάλε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και με ένα κουτάλι - που βρέχεις συχνά σε νερό - ρίχνε μικρές μπαλίτσες από το τυρένιο μείγμα

Βγάλε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί και σέρβιρε με λίγα φυλλαράκια βασιλικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου