Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Μοσχαράκι με κουσκούς....Yammy!


Συστατικά

600 γρ. μοσχάρι (προτίμησε νουά)
½  κ.γ. κύμινο
½  κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. κόλιανδρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι
½ φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα (ψιλοκομμένα)
½ φλιτζάνι Ξανθές σταφίδες
1 κύβο λαχανικών με 25% λιγότερο αλάτι
¾ φλιτζάνια αποφλοιωμένα φιστίκια Αιγίνης
1 φλιτζάνι αρακά
Φύλλα από 4 μεγάλα κλαδιά μέντας ψιλοκομμένα






Τρόπος μαγειρέματος
1Ανακάτεψε το κύμινο και τη κανέλα και κόψε στη μέση τον κόλιανδρο.
2Κάλυψε το κρέας με μίξη μπαχαρικών και άφησε να σταθεί
3Πρόσθεσε σε κατσαρόλα λίγο νερό και το μισό από το λάδι και αφού βράσουν ρίξε το πλιγούρι ανακατεύοντας συνεχόμενα για 2 λεπτά
4Κατέβασε από τη φωτιά και το πρόσθεσε το υπόλοιπο κόλιανδρο, τα βερίκοκα και τις κίτρινες σταφίδες
5Βράσε σε ξεχωριστό σκεύος τον κύβο και πρόσθεσε μισό στο πλιγούρι, το οποίο ανακατεύουμε, καλύπτουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά
6Στο μεταξύ καβουρδίζουμε στο γκριλ τα φιστίκια καλά για 5 λεπτά
7Ζεσταίνουμε το λάδι που έχει απομείνει σε μία άλλη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το κρέας για 8 -10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς
8Προσθέτουμε το κρέας και τα φιστίκια στο πλιγούρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
9Πασπαλίζουμε με τη μέντα και σερβίρουμε


http://www.tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου