Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αγγελούδια θύματα παιδικής πορνογραφίας. Υλικό που σοκάρει


Αμερικανός αξιωματικός που υπηρετεί στη βάση της Σούδας, γερμανός επιχειρηματίας, πατέρας έξι παιδιών και μόνιμος κάτοικος Κρήτης, αυστριακός επιχειρηματίας που μένει στη Λευκάδα, δύο επιχειρηματίες από την Πάτρα και το Διδυμότειχο,
μηχανολόγος μηχανικός από την Αθήνα, ουκρανός ιδιωτικός υπάλληλος στην Αθήνα και δύο άνεργοι από τη Μυτιλήνη και την Αργυρούπολη, είναι μεταξύ των συλληφθέντων για διακίνηση πορνογραφικού υλικού με θύματα παιδιά.
Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία Angels («Αγγελοι») για τον εντοπισμό μεγάλου αριθμού χρηστών του Διαδικτύου που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό είχε αρχίσει πριν από δύο μήνες, όταν η «Αράχνη» το λογισμικό που προμηθεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία από το FBI για τον εντοπισμό διακινητών παιδικής πορνογραφίας διάβασε 118 ηλεκτρονικά ίχνη.
Οπως αποδείχθηκε στη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, αρκετοί από τους δράστες χρησιμοποιούσαν πολλούς και διαφορετικούς λογαριασμούς για να διακινούν σκληρό πορνογραφικό υλικό με θύματα παιδάκια.

Χθες τα κλιμάκια των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, βρήκαν και κατέσχεσαν σε Αθήνα, Σαλαμίνα, Χανιά, Πάτρα, Λευκάδα, Διδυμότειχο και Μυτιλήνη, 28 σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικών υπολογιστών, εννέα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πλήθος ψηφιακών δίσκων CD - DVD με δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας. «Η ηλικία των θυμάτων είναι από βρέφη 6 μηνών έως ανήλικα 12-13 ετών», αναφέρει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης συνελήφθησαν οι τέσσερις αλλοδαποί δράστες και δύο Ελληνες, ενώ για τους λοιπούς σχηματίστηκαν δικογραφίες οι οποίες υποβλήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές Αρχές.

Η Αστυνομία έδωσε επίσης στη δημοσιότητα το όνομα του 24χρονου Αντώνη Καραλή, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη Τρίτη με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων και της αποστολής απειλητικών μηνυμάτων. Ο Τρολ, όπως υπέγραφε τις επιθέσεις του, είναι γιος αστυνομικού και κατά την ΕΛ.ΑΣ. η δημοσιοποίηση των στοιχείων του, που γίνεται σύμφωνα με σχετική εισαγγελική διάταξη, έχει σκοπό την ευχερέστερη αξίωση της Πολιτείας για την τιμωρία του αδικήματος της πορνογραφίας ανηλίκων κάτω των 15 ετών στο Διαδίκτυο.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου