Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Πότε επιθυμούν οι άντρες την απόκτηση παιδιού;


Εγώ πότε θα γίνω… πατέρας;
Το ερώτημα αυτό φαίνεται ότι απασχολεί πολλούς άντρες, και μάλιστα αρκετούς από αυτούς που χλευάζουν την αντίστοιχη αγωνία των γυναικών. Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι ο «πυρετός» για την απόκτηση ενός μωρού είναι ένα φυσιολογικό, ψυχολογικό και κοινωνικό φαινόμενο που παρατηρείται και στα δύο φύλα.
Οπως διαπίστωσαν ο Γκάρι και η Σάντρα Μπρέιζ, ένα ζευγάρι ψυχολόγων από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κάνσας, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες επιθυμούν διακαώς κάποια στιγμή την απόκτηση ενός παιδιού, αφού αυτό τον κοινωνικό ρόλο έχουν διδαχτεί από πολύ μικροί. Την αγωνία τους εντείνει όμως και η βαθιά ριζωμένη επιθυμία τους να προστατέψουν ένα αδύναμο πλάσμα, γι’ αυτό και όταν βλέπουν ένα χαριτωμένο μωρό ξυπνάει η λαχτάρα τους να το φροντίσουν και, κατ’ επέκταση, να αποκτήσουν ένα δικό τους. Τη επιθυμία τους όμως αυτή τροφοδοτεί και ένα μήνυμα με συναισθηματικό περιεχόμενο το οποίο μεταδίδεται από το ένα σημείο του εγκεφάλου στα υπόλοιπα και ορίζει την ιδανική στιγμή για την απόκτηση ενός διαδόχου.
Οι Αμερικανοί ψυχολόγοι ζήτησαν στη συνέχεια από εθελοντές να αριθμήσουν τις διάφορες επιθυμίες τους, όπως την επιθυμία για περισσότερα χρήματα, για σεξ, δόξα και φυσικά για ένα μωρό.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η επιθυμία απόκτησης ενός μωρού έκαιγε και τα δύο φύλα, όμως ενώ οι γυναίκες εμφανίζονταν να λαχταρούν περισσότερο ένα παιδί από μια ερωτική συνεύρεση, στους άντρες παρατηρήθηκε το αντίστροφο. «Πραγματοποιήσαμε αυτή τη διαπίστωση, η οποία ακούγεται ειρωνική, αν σκεφτεί κανείς ότι το σεξ και η απόκτηση μωρού προφανώς σχετίζονται», σχολίασε ο καθηγητής Μπρέιζ.
Τέλος, εξετάζοντας τους παράγοντες που λειτουργούν θετικά και αρνητικά αντίστοιχα στην επιθυμία των δύο φύλων να αποκτήσουν διαδόχους, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι θετικά λειτουργούν το άγγιγμα και η αγκαλιά ενός βρέφους. Αντιθέτως, αρνητικά επηρεάζουν το κλάμα του, οι λερωμένες πάνες του, αλλά και ό,τι συνεπάγεται αυτός ο μικρός άνθρωπος σε επίπεδο μόρφωσης, καριέρας, εξόδων και κοινωνικής ζωής.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου