Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Πατρόν για ποδιές χριστουγεννιάτικων δέντρων


Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να φτιάξετε ποδιές για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

Αν πιάνει το χέρι σας δεν είναι κάτι δύσκολο αρκεί να φτιάξετε πρώτα το δικό σας πατρόν ώστε να κόψετε καταλλήλως τα υφάσματα. Το να σχεδίαζα ένα πατρόν και να σας έδινα το αρχείο για να το τυπώσετε μάλλον δε θα ήταν η βολικότερη ιδέα μια και δε θα μπορέσετε να το τυπώσετε εύκολα, οπότε είναι προτιμότερο να σας εξηγήσω πως μπορείτε να το φτιάξετε επιτόπου.
θα χρειαστείτε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί, μια μεζούρα, καρφίτσες και ένα μολύβι και το ειδικό σαπουνάκι που χρησιμοποιείτε στη ραπτική.
Αρχικά αποφασίστε πόσο μεγάλη θέλετε να είναι η ποδιά του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας, αυτό εξαρτάται και από το μέγεθος του δέντρου σας αλλά και από το διαθέσιμο χώρο στο σπίτι σας. Νομίζω ότι μια διάσταση γύρω στο 1.00 -1.20 μέτρα είναι ικανοποιητική για τις περισσότερες περιπτώσεις.
Στερεώστε με μια καρφίτσα την άκρη της μεζούρας σας στη γωνία του χαρτιού σας και απλώστε την πάνω στο χαρτόνι. Ουσιαστικά η μεζούρα που καρφιτσώσαμε στη μια άκρη της θα παίξει το ρόλο του διαβήτη, αλλά μια και δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε κάποιο μολύβι στην άλλη άκρη της, θα σημειώνουμε μόνοι μας τον κύκλο με ένα μολύβι καθώς κινούμε κυκλικά την ελεύθερη άκρη της μεζούρας πάνω στο χαρτί μας.
Αν αποφασίσουμε οτι θα κάνουμε την ποδιά μας 1 μέτρο τότε η “μεζούρα- διαβήτης” μας θα πρέπει να είναι 50 εκατοστά συν 1 εκατοστό περιθώριο για τη ραφή μας.
Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνουμε κι ένα δεύτερο κυκλικό σημάδι για το εσωτερικό άνοιγμα το οποίο θα είναι απο 7-10 εκατοστά ανάλογα πόσο μεγάλο επιθυμούμε να είναι.
Αφού τελειώσουμε κόβουμε το πατρόν μας, διπλώνουμε το ύφασμα μας στα 4,  τοποθετούμε το πατρόν επάνω στο ύφασμα μας και το καρφιτσώνουμε με καρφίτσες γύρω γύρω ώστε να σχεδιάσουμε το σχήμα με σαπουνάκι πάνω στο ύφασμα χωρίς να κουνηθεί.
Κόβουμε το ύφασμα και στο τέλος κόβουμε την ποδιά μας κάθετα σε κάποιο σημείο ώστε να δημιουργηθεί το άνοιγμα της.

http://www.sheblogs.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου