Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Σε αργία τέθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία"


Στον «πάγο» μπήκαν και οι τρεις παιδοκαρδιοχειρουργοί του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η διοίκηση του Νοσοκομείου, με τη σύμφωνη γνώμη της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα των εμπλεκομένων παιδοκαρδιοχειρουργών, όπως παράβαση δεοντολογίας και παράβαση ιατρικού κώδικα, αποφάσισε την παραπομπή τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών της 1ης ΥΠΕ.

Στους εν λόγω γιατρούς επιβλήθηκε αναστολή άσκησης των καθηκόντων τους.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα.

«Ούτε στις χειρότερες δικτατορίες δεν καταδικάζουν κάποιον χωρίς να του ζητήσουν -έστω για τα μάτια του κόσμου- να απολογηθεί. Κι όμως, στο ΕΣΥ του συνταγματολόγου Α.Λοβέρδου θέτουν επιστήμονες σε αργία και τους δρομολογούν με συνοπτικές διαδικασίες για το πειθαρχικό συμβούλιο αναπολόγητους, σε μια επίδειξη ισχύος και ακραίας πολιτικής χυδαιότητας» αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ σε μία σκληρή ανακοίνωση

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι «οι καρδιοχειρουργοί του Νοσοκομείου Παίδων 'Αγ.Σοφία' διασύρθηκαν με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο» και συμπληρώνει: «Δεν πρέπει να μείνει έτσι αυτή η ακραία επίδειξη καταστολής και εκφοβισμού. Όλα τα ιατρικά όργανα (Ενώσεις, Ιατρικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδίες, ΠΙΣ) θα πάρουν άμεσα θέση».

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου