Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Aνοίγουν τις πόρτες τους οι σχολές γονέων!


Με στόχο να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και να σταθεί στο πλευρό των γονέων,
η κοινωνική υπηρεσία του δήμου, μέσω του οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, οργανώνει προγράμματα συμβουλευτικής και στήριξης που κυρίως, απευθύνονται σε γονείς.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, θα λειτουργήσουν «Σχολές γονέων», που απευθύνονται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικότητας, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και σε γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες.

«Η ευαισθητοποίηση των γονέων ως προς την ανάπτυξη του παιδιού, η αναγνώριση του εαυτού τους και των ρόλων τους, η καλή επικοινωνία, καθώς και η καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης των παιδιών, αποτελούν ζητούμενα, απαραίτητα στη σύγχρονη κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα με απώτερο στόχο την πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι ομάδες στις οποίες θα συμμετέχουν οι γονείς, θα είναι βιωματικές, τα μέλη των ομάδων θα έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, έκφραση συναισθημάτων, ανίχνευση αναγκών, ευκαιρίες για προβληματισμό. Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό ενημερωτικό υλικό κατά τη διάρκεια της σχολής.

Εκτός από τη σχολή γονέων, θα λειτουργήσει και πρόγραμμα συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε ατομικό επίπεδο, που στοχεύει στην πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας των κατοίκων της πόλης. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται μετά από ραντεβού από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Επισκέπτρια Υγείας) σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο, έτσι ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι προϋποθέσεις για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Και οι δυο δράσεις - υπηρεσίες απευθύνονται σε δημότες και κατοίκους του Δήμου Χανίων και παρέχονται δωρεάν προς τους πολίτες, ύστερα από την συμπλήρωση σχετικής αίτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου