Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Το μωρό σας θέλει χάδια


Με το μασάζ αναπτύσσεται ένας ιδιαίτερος τρόπος επικοινωνίας

Αρκετά ώριμη στα βρέφη είναι και η αφή, η σπουδαιότερη ίσως αίσθηση που αναπτύσσει, αφού του εξασφαλίζει έναν μοναδικό τρόπο επικοινωνίας με τον κόσμο ενώ ταυτόχρονα του επιτρέπει μια πρώτη γνωριμία με το πλήθος αντικειμένων που το περιβάλλουν.

Το δέρμα άλλωστε είναι το σημαντικότερο αισθητήριο όργανο που διαθέτει ο άνθρωπος από τη βρεφική μέχρι και την ενήλικη περίοδο της ζωής του. Το μικρούλι σας λοιπόν, διαθέτοντας υπερευαίσθητη επιδερμίδα σε ολόκληρο το σωματάκι του, μπορεί να γίνει δέκτης πολλών ερεθισμάτων. Από το 2ο μήνα μπορεί να αισθανθεί φαγούρα, το δροσερό σεντονάκι με το οποίο το σκεπάζετε, τα χνουδωτά παιχνίδια, τα μαλλιά σας όταν τα αγγίζει κλπ. Όσον αφορά το δικό σας τρυφερό χάδι, όχι μόνο το νιώθει αλλά το ευχαριστιέται όσο δεν φαντάζεστε, αφού σε αυτό έχετε φυλακίσει όλη σας την αγάπη... και το ξέρει!

Συμβουλή: Προσφέρετε καθημερινά στον πρωταγωνιστή της ζωής σας χαλαρωτικό μασάζ! Όχι φυσικά για να ξεπιαστεί, αλλά γιατί έτσι θα έχει τη ευκαιρία να απολαύσει το απαλό σας άγγιγμα και να δεθεί περισσότερο μαζί σας. Επίσης, έχετε κατά νουν πως η καθυστέρηση στην εκμάθηση της γλώσσας και των συμβόλων, η μειωμένη ικανότητα για συμβολικό παιχνίδι, τα προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις, έχουν συνδεθεί με την ελλιπή σωματική επαφή στη βρεφική ηλικία.

Πηγή: mybabysworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου