Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κοτόπιτα




Κοτόπιτα
Υλικά
-1 κοτόπουλο ενάμισι κιλό περίπου
-500γρ. κρεμμύδια ξερά

-2 ολόκληρα αβγά και 4 ασπράδια αβγού
-200γρ. βούτυρο
-6 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα τριμμένη
-1/2 φλιτζάνι γάλα χωρίς λιπαρά
-15 φύλλα ανοιγμένα με το χέρι
-2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
-1 κουταλιά του γλυκού άσπρο πιπέρι
-2 μεγάλα ποτήρια νερό

Εκτέλεση
Καθαρίζετε, πλένετε την κότα και τη βάζετε σε αλατισμένο νερό (δύο ποτήρια). Την ξαφρίζετε και προσθέτετε τα κρεμμύδια καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες. Αφήνετε να βράσουν καλά. Βγάζετε την κότα και, αφού μισοκρυώσει, αφαιρείτε το δέρμα, τα κόκαλα και κόβετε το ψαχνό σε λεπτές λουρίδες. Στο μεταξύ, έχετε αφήσει τα κρεμμύδια στη φωτιά να βράσουν πολύ, ώστε να γίνουν σαν χυλός. Ρίχνετε και το γάλα και αφήνετε να βράσουν μαζί για πέντε λεπτά. Βγάζετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνετε το τυρί και τα ψαχνά της κότας ανακατεύοντας καλά. Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με πιρούνι και τα προσθέτετε στο μείγμα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Στρώνετε επτά, οκτώ φύλλα βουτυρώνοντας το καθένα με λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε κατόπιν το μείγμα, διπλώνετε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και στρώνετε επάνω τα υπόλοιπα φύλλα, πάντα βουτυρωμένα με φυτίνη. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζετε σε 40 μικρά κομμάτια το επάνω φύλλο, το ραντίζετε με καυτό βούτυρο και κατόπιν με λίγο νερό. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου