Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Τιμές - φωτιά για τις σχολικές τσάντες


Οικονομικούς μπελάδες, αλλά και προβλήματα… υγείας προκαλούν οι σχολικές τσάντες.
Οι τιμές βλέπετε παραμένουν «τσουχτερές»
και οι γονείς αναγκάζονται να προσαρμοστούν, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, αν οι μαθητές δεν προσέξουν μπορεί να αποκτήσουν πολλά προβλήματα, όπως σκολίωση και άλλα παρόμοια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι τιμές στις τσάντες έχουν αυξηθεί από 5 έως 15%, ενώ στο σύνολο οι γονείς καλούνται να καταβάλλουν ποσά αυξημένα από 8 έως 15%.
Τιμές για το Δημοτικό
Μια οικονομική τσάντα κοστίζει στην Αθήνα από 8 έως 15 ευρώ, ενώ οι επώνυμες από 15 έως 60. Στην επαρχία οι τιμές κυμαίνονται από 15 έως 40 ευρώ.
Τιμές για Γυμνάσιο – Λύκειο
Σε μεγαλύτερες τάξεις οι τιμές κυμαίνονται για την Αθήνα μεταξύ 25 και 70 ευρώ και για την επαρχία από 20 έως 60 ευρώ.Οι κασετίνες κοστίζουν από 8 έως 12 ευρώ, ενώ τα χαρτοσχολικά κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα.
Πάντως, η αύξηση γίνεται αμέσως αντιληπτή από τους γονείς, οι οποίοι περιμένουν να ανοίξουν τα σχολεία να δουν ποια είναι τα απολύτως απαραίτητα, ώστε να αρκεστούν σε αυτά. Υπολογίστε περίπου 80 ευρώ για τα βασικά (και με πολύ οικονομία).
Τι τσάντα πρέπει να κρατήσει το παιδί
«Η επιλογή της σχολικής τσάντας είναι αρκετά σοβαρή. Τα παιδιά, ιδιαίτερα του Δημοτικού κουβαλάνε πολλά βιβλία μέσα στις τσάντες», λέει η ορθοπαιδικός, κ. Δήμητρα Ηλιοπούλου στον «Ελεύθερο Τύπο».
Τι πρέπει να προσέξετε:
-το βάρος της σχολικής σάκας δεν πρέπει να ξεπερνά το 10-15% του σωματικού βάρους του παιδιού
-ναι στις σάκες με λουρί μέσης
-ναι στις σάκες με δύο φαρδιά λουριά, που εφαρμόζουν σωστά στην πλάτη του παιδιού και στέκονται περίπου 5 εκατοστά πάνω από την μέση του
-όχι σε σάκες με ροδάκια, εκτός αν το παιδί την σπρώχνει μπροστά και δεν την τραβάει
-όχι στις σάκες με ένα λουρί που κρέμονται στο πλάι.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου