Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Έχουν ελεγχθεί όλα τα παιδικά εμβόλια για τυχόν παρενέργειες;

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι είναι ότι τα εμβόλια που κυκλοφορούν στην αγορά είναι ασφαλή και έχουν υποβληθεί σε όλα τα τεστ, προτού να δοθούν για χρήση. 

Ειδικά τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί για τα μωρά και τα νήπια έχουν μελετηθεί και ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την επιστημονική κοινότητα, η οποία φροντίζει και για τη βελτίωσή τους.
Οι παρενέργειες από ένα εμβόλιο μπορεί να είναι ήπιες και περιλαμβάνουν ερυθρότητα του σημείου που έγινε η ένεση, ή ακόμα και πυρετό, ωστόσο είναι αναμενόμενο και απόλυτα φυσιολογικές.
Σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου (π.χ η αναφυλαξία) συμβαίνουν πολύ σπανιότερα από τους θανάτους που παραδείγματος χάρη οφείλονται σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα, ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, εκ γενετής προβλήματα, και δηλητηριάσεις!
Μάλιστα, οι σοβαρές αντιδράσεις λόγω των εμβολίων είναι τόσο σπάνιες που είναι δύσκολο να εξακριβωθεί κατά πόσον προκλήθηκαν πραγματικά από το εμβόλιο.
Εκείνο που οφείλουμε να έχουμε εμείς, ως γονείς, στο μυαλό μας είναι ο κίνδυνος από σοβαρές λοιμώξεις όπως η ιλαρά, ο κοκκύτης, η πολιομυελίτιδα, ο πνευμονιόκοκκος εείναι πολύ μεγαλύτερος, από κάθε κίνδυνο που μπορεί να έχει ένας εμβολιασμός.
Επιπλέον, όλα τα εμβόλια υποβάλλονται σε συνεχή διαδικασία παρακολούθησης, μέσω ενός διεθνούς συστήματος αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών και οι πληροφορίες που λαμβάνονται αξιολογούνται συνεχώς.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου