Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πέντε tips - κλειδί που θα σώσουν τους νέους γονείς από την παράνοια

Εκεί που το μητρικό και το πατρικό ένστικτο τελειώνουν, η λογική μπαίνει στο τοπίο...
της ανατροφής... των παιδιών σας.




Μπορεί τα παιδιά στις ταινίες να φαίνονται πορσελάνινα και ωσάν ζωντανά παιχνίδια, αλλά στην πραγματικότητα για να μπορέσετε να τα διαχειριστείτε χρειάζεται να αναπτύξετε κάποια συγκεκριμένες δεξιότητες και να είστε τρομερά οργανωμένες. Επειδή, λοιπόν, το μητρικό και το πατρικό ένστικτο μερικές φορές έρχεται σε αδιέξοδο είναι καλό να είστε προετοιμασμένες πριν τον ερχομό του παιδιού. Ακολουθούν χρηστικά tips.

1. Ξοδέψτε ελάχιστα λεφτά στο καροτσάκι του μωρού. Όσο και αν τα παιδιά σας φαίνονται άγγελοι, με την πρώτη ευκαιρία θα καταστρέψουν το καρότσι με το οποία τα βγάζετε βόλτα και εσείς θα μείνετε να κλαίτε τη μίνι περιουσία που είχατε χαλάσει για το αποκτήσετε.

2. Μην πάρετε κλασική τσάντα για τις πάνες που μοιάζει με ταχυδρομική. Δεν είναι εύχρηστη και σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι ως νέα μητέρα ή πατέρας θα χρειαστείτε και τα δύο σας χέρια για να αλλάξετε το παιδί σας. Δεν είναι τόσο εύκολη η δουλειά του γονιού όσο ακούγεται.

3. Οργανώστε το σπίτι σας πριν έρθει το παιδί. Οι πρίζες που πρέπει να μπουν τάπες, οι γωνίες των τραπεζιών που πρέπει να στρογγυλέψουν και τα ντουλάπια που δεν πρέπει να ανοίγουν, θα ήταν καλό να έχουν ετοιμαστεί μαζί με την προίκα το μωρού πριν γεννηθεί καν δεδομένου ότι όταν γίνετε γονείς σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι ο χρόνος για να σκεφτείτε οτιδήποτε εκτός από το παιδί σας είναι ανύπαρκτος.

4. Κοιμηθείτε όσο μπορείτε. Μπορεί οι μπόμπιρες σας να μην μπορούν καν να περπατήσουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να σας έχουν σε τροχιά τρεξίματος, ολημερίς και οληνυχτίς. Κάθε πεντάλεπτο μετρά, κάθε μισάωρο μπορεί να σας σώσει. Χρειάζεστε πολλή ενέργεια και ο ύπνος είναι ο σίγουρος σύμμαχος της.
5. Απολαύστε την περίοδο της τρέλας. Μπορεί να είναι αγχωτική και πολλές φορές να σας φέρνει στα όρια η περίοδος αυτή της μητρότητας ή της πατρότητας, αλλά μην άγχεστε γιατί θα περάσει σε χρόνο dt και κάποτε θα αναπολείτε τις πρώτες σας στιγμές ως γονιός με θαλπωρή.

queen.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου