Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Καρδίτσα: Kρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου


Περιστατικό ήπιας εγκεφαλίτιδας χαρακτηρίζουν οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου για το 2011.


Το περιστατικό εγκεφαλίτιδας από τον ιό ταυτοποιήθηκε από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και αφορά σε ενήλικα ασθενή κάτοικο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Αρμποϊών του ΑΠΘ, Άννα Παπά, επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι η κατάσταση της υγείας του ασθενή, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λάρισας, παρουσιάζει ήδη βελτίωση.

Στο μεταξύ, κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ θα επισκεφθεί την περιοχή της Θεσσαλίας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τη λήψη μέτρων προστασίας.

Το Κέντρο δηλώνει ότι αναμένει συνέχιση της εμφάνισης περιστατικών στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και επισημαίνει ότι έχουν εμφανιστεί κρούσματα της νόσου και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι επιδημία λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2010, με 262 περιστατικά από τα οποία τα 191 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα. Τελικά έχασαν τη ζωή τους 37 άνθρωποι.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου