Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Η εφηβεία αρχίζει στα δύο!

Κι εκεί που καυχιόσασταν για το πόσο «εύκολο» είναι το μωρό σας, ξαφνικά γίνεται ...Ταλιμπάν. Μην τρελαίνεστε. Είναι μέσα στο πρόγραμμα.


Τα παιδιά γύρω στην ηλικία των δύο ετών, περνάνε κάτι σαν πρόωρη εφηβεία. Η αγαπημένη τους λέξη είναι το όχι, η πιο συχνή τους αντίδραση είναι θυμού και το μόνο που ακούτε είναι μία συνεχή γκρίνια. Τη μία στιγμή μπορεί να μην κάνει ρούπι μακριά σας και την άλλη να μην θέλει να σας δει ή να κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που του λέτε.

Κι αν νομίζετε ότι εσείς περνάτε δύσκολα, να σας πληροφορήσουμε ότι το παιδί σας είναι αυτό που πραγματικά δυσκολεύεται! Δεν είναι μωρά πια, αλλά δεν είναι και έτοιμα για σχολείο, θέλουν να κάνουν πράγματα ,μόνα τους αλλά δυσκολεύονται με πολλά από αυτά. Την ίδια στιγμή αρχίζουν να αντιλαμβάνονται, με το δύσκολο τρόπο, ότι πρέπει να ακολουθούν και ορισμένους κανόνες ή πρόγραμμα.

Όσο δύσκολο κι αν είναι μερικές φορές, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να το αντιμετωπίσετε με υπομονή και χιούμορ. Να κάνετε ότι δεν βλέπετε τα «κακά» και ν α επιβραβεύετε τα καλά.

Μην ανησυχείτε. Μπόρα είναι, θα περάσει. Και μάλιστα ...καλοκαιρινή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου