Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Πώς να βελτιώσετε την ερωτική σας ζωή μετά τον ερχομό του μωρού


Χρήσιμες και έξυπνες συμβουλές

Ο ερχομός του μωρού στην οικογένεια φέρνει τα πάνω κάτω καθώς αλλάζει το σώμα της μαμάς αλλά και την ερωτική σχέση των γονιών του. Μπορεί να την περιορίσει ή να της χαρίσει ευκαιρίες για… ανανέωση, όλα στο χέρι μας είναι!

Πριν από το μωρό το σεξ είναι σε πρώτη ζήτηση ανά πάσα στιγμή. Στη Μετά Παιδιών Εποχή, όμως, τα δεδομένα αλλάζουν: Η αϋπνία, η κούραση, το βάρος των αναγκών του παιδιού, εξαντλούν τόσο την ενέργεια όσο και τα συναισθηματικά αποθέματα, με αποτέλεσμα να μειώνεται δραματικά η διάθεση για σεξ και των δύο. Φυσικά για εμάς τις γυναίκες είναι συνήθως ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.

 Τα σκαμπανεβάσματα των ορμονών, ο θηλασμός που δίνει νέο νόημα σε ένα μέχρι πρότινος όργανο ερωτισμού, αλλά και το άγχος να καλύψουμε τις ανάγκες του μωρού, δικαιολογούν το… «φυσικά θα αστειεύεσαι» ύφος, που πολλές από εμάς εξαπολύουμε στον καλό μας. Έτσι, παρόλο που η ιατρική υποστηρίζει ότι η γυναίκα μπορεί να επανέλθει σεξουαλικά μέσα σε 2-3 μήνες, ύστερα από πληθώρα ερευνών προκύπτει ότι οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν ξανά τον ερωτικό τους ρυθμό έπειτα από ένα χρόνο.

Τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του μωρού είναι συνήθως τα πιο δύσκολα για τον ερωτικό συντονισμό του ζευγαριού, όχι μόνο γιατί και οι δυο προσπαθούν να προσαρμοστούν στο ρόλο της μαμάς και του μπαμπά, αλλά και γιατί τις νύχτες προκύπτουν διαρκώς απρόοπτα. Δοκίμασε να κάνεις σεξ με ένα μωρό που ξυπνά διαρκώς γιατί βγάζει δόντια, ένα δίχρονο με βουλωμένη μύτη ή ένα τρίχρονο που προσπαθεί να σε πείσει, στις δύο τα μεσάνυχτα, ότι υπάρχει ένα πράσινο τέρας κάτω από το κρεβάτιτου και θα ανακαλύψεις ότι το σεξ μοιάζει με αγώνα μετ’ εμποδίων. 

Τα εμπόδια στο σεξ 

Σύμφωνα με έρευνα του Hamilton McMaster University μόνο το 10% των ζευγαριών υποστηρίζει ότι ο ερχομός του παιδιού είχε θετικό αντίκτυπο στη σεξουαλική τους ζωή, σε σύγκριση με το 60%, που λέει ότι του επηρέασε αρνητικά με βασικές αιτίες την κούραση και το άγχος της προσαρμογής στις νέες συνθήκες. 

Κι όμως, η καλή εμφάνιση δεν συνδέεται πάντα με τις ιδανικές αναλογίες. Ένα καλλίγραμμο σώμα μπορεί να σε οπλίσει με μια σχετική αυτοπεποίθηση. Αν, όμως, στηρίζεσαι μόνο σε αυτό για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου, τότε σίγουρα θα ανακαλύψεις ότι δεν είναι αρκετό. Αντίθετα, αν έχεις οικοδομήσει μια σχέση ασφάλειας με τον αγαπημένο σου, έχεις εισπράξει την αποδοχή του και είσαι βέβαιη για τα συναισθήματά του, είναι πιο πιθανό να νιώσεις περισσότερο χαλαρή και άνετη για το σώμα σου, παρά τα σημάδια της εγκυμοσύνης, απολαμβάνοντας και το σεξ μαζί του.


Αγάπησε το σώμα σου 


Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εικόνα που έχεις για το σώμα σου επηρεάζει άμεσα το κέντρο της αυτοπεποίθησής σου. Είναι όμως αρκετά συνηθισμένο να κοιτάς το σώμα σου σαν να είναι ξένο, μετά την εγκυμοσύνη. Δεν είσαι η μόνη. Σημαντική μερίδα γυναικών δεν νιώθει ικανοποιημένη με το σώμα της ιδιαίτερα μετά την απόκτηση παιδιών. Για να επανακτήσεις την ερωτική σου διάθεση και να επαναπροσδιορίσεις τη σεξουαλική σου ταυτότητα, χρειάζεται να αποκαταστήσεις τη σχέση με το σώμα σου. Ορίστε τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις και να ενισχύσεις τη σχέση με το σώμα σου! 

• Πες «όχι» στις στερητικές δίαιτες. Μην τιμωρείς το σώμα σου υποβάλλοντάς το σε εξαντλητικές δίαιτες ούτε υποκύπτοντας σε κρίσεις υπερφαγίας. Ένας διαιτολόγος μπορεί να σε βοηθήσει ν’ ακολουθήσεις ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο για σταδιακή απώλεια βάρους χωρίς να χάνεις την ενέργεια, που μια νέα μαμά έχει τόσο ανάγκη.

• Ξέχασε τις συγκρίσεις με τα μοντέλα. Η παγίδα της σύγκρισης φαίνεται ότι αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία για την κακή σχέση με το σώμα μας. Μάθε να θαυμάζεις πρόσωπα γύρω σου όχι αποκλειστικά για την εικόνα τους, αλλά και για την αξία τους με βάση τις ικανότητές τους, τα ταλέντα, το χαρακτήρα ή τη στάση τους. 

• Εστίασε στα θετικά σου σημεία. Σίγουρα υπάρχουν πολλά. Αποδέξου το σώμα σου με τις ατέλειές του κάνοντας το καλύτερο που μπορείς γι’ αυτό. Εστίασε στα προτερήματα ακριβώς όπως θα έκανες με μια καλή φίλη που σου αρέσει να κάνεις παρέα μαζί της. Η συμφιλίωση αυτή είναι πολύ σημαντική. 

• Κάνε σεξ. Σε κάθε περίπτωση, εκτός από εκτόνωση δίνεις την ευκαιρία στο σώμα σου να νιώσει αγαπητό. Αυτό και μόνο είναι σίγουρα αρκετό για να σε κάνει να βγαίνεις πιο συχνά από τα… ρούχα σου!

Σεξ καλύτερο από ποτέ 


Μπορεί πριν τα παιδιά εσύ και ο καλός σου να ενδίδατε στον αυθορμητισμό της στιγμής, μετά τον ερχομό τους, όμως, τα δεδομένα αλλάζουν. Ορίστε τι μπορεί να βοηθήσει…

• Mην αποφεύγεις το σεξ περιμένοντας να κάνεις έρωτα όταν θα αδυνατίσεις ή θα είσαι σε φόρμα ή οι συνθήκες θα είναι ιδανικές, γιατί η αποχή μπορεί να γίνει συνήθεια. Όσο πιο συχνά κάνετε σεξ τόσο γρηγορότερα θα μπει σε ρυθμό η ερωτική σας ζωή. 

• Μην έχεις σαν μέτρο σύγκρισης το παρελθόν. Είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι το σεξ μετά τον ερχομό των παιδιών δεν μπορεί να είναι το ίδιο. Τώρα οι δυο σας έχετε περάσει σε μία άλλη φάση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι χειρότερο αλλά διαφορετικό. 

• Σκέψου αν φταίει κάτι άλλο. Για παράδειγμα, η συναισθηματική απόσταση, τα προβλήματα στην επικοινωνία με τον σύντροφό σου ή ακόμα και κάποια σεξουαλική διαταραχή. Εστίασε στη λύση τους. 

• Κράτα το πάθος ζωντανό. Δείξε και άλλους τρόπους την ερωτική σου διάθεση. Αγκαλιάζοντας τον σύντροφό σου, φιλώντας τον σε κάθε ευκαιρία, ζητώντας του να σου κάνει ένα μασάζ στην πλάτη, μιλώντας του γλυκά… Όλα αυτές οι εκδηλώσεις διευρύνουν την ερωτική μας σχέση. 
Πηγή:mybabysworld.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου