Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Χάρισε ζωή σε 19 μωρά!

Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ η 41χρονη Φέιθ Χάουθ, οποία μέχρι σήμερα έχει δωρίσει ωάρια δίνοντας ζωή...

σε 19 μωρά στην Αυστραλία. Η 41χρονη έχει ήδη φτάσει στο επιτρεπόμενο όριο δωρεάς ωαρίων, καθώς η αυστραλιανή νομοθεσία θέτει πλαφόν με σκοπό την πρόληψη της αιμομιξίας μεταξύ των παιδιών από τους δότες.
Ο πρωτοπόρος καθηγητής Εξωσωματικής Γονιμοποίησης (IVF) Γκαμπ Κόβακς της Αυστραλίας ζήτησε να αρθεί το εθνικό ανώτατο όριο που επιτρέπει τη δωρεάν μόνο δέκα ωαρίων λέγοντας πως «οι πιθανότητες αιμομιξίας είναι απειροελάχιστες».
Η Χάουθ είναι έτοιμη να ταξιδέψει ακόμα και στο εξωτερικό προκειμένου να βοηθήσει ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας.
«Έχω κρατήσει στα χέρια μου πολλές φορές ένα νεογέννητο και ποτέ δεν έχω σκεφτεί ότι αυτό είναι το δικό μου μωρό» είπε η 41χρονη. «Περιέργως, δεν μου ξυπνάει το μητρικό ένστικτο» προσθέτει.
Ο καθηγητής Γκαμπ Κόβακς δήλωσε ότι ο φόβος του «ανυποψίαστου γάμου μεταξύ ετεροθαλών αδερφών» και ο αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης των γενετικών ασθενειών «δεν είναι ανησυχητικός».
«Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορείς να έχεις εύκολα ακόμα και 150 απογόνους από τον ίδιο δότη χωρίς κάποιον ουσιαστικό κίνδυνο» πρόσθεσε.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου