Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Τέλειο Μους Σοκολάτας

Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά
κομμάτια
5 ασπράδια αυγών (κατά προτίμηση βιολογικά)
175 ml κρέμα γάλακτος
ζάχαρη άχνη ή σκόνη σοκολάτα για γαρνίρισμα (προερετικό)

Προετοιμασία:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει εντελώς, κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για 4-5 λεπτά με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη. Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τα ασπράδια και τα χτυπάμε και αυτά σε μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μία σφικτή μαρέγκα. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά την μαρέγκα στη σοκολάτα, διπλώνοντας το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος, με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα.
Μοιράζουμε τη μους σε 4 μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά. και την αφήνουμε να παγώσει καλά.
Σερβίρετε τα μους σας πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη άχνη ή σκόνη σοκολάτα , ή και τα δύο μαζί.

Απολαύστε!



Από το: http://xs-recipes.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου