Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Κυοφορούσε μωρό κάτω από το νεφρό της!

Η επέμβαση διήρκεσε 48 ώρες...
Από γιατρούς του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Χαντάσα της Ιερουσαλήμ σώθηκε μια 30χρονη Ελληνοκύπρια έγκυος, στην οποία, με τη χρήση υπερήχων, διαπιστώθηκε ότι το παιδί που κυοφορούσε βρισκόταν κάτω από το νεφρό της!






Η γυναίκα υποβλήθηκε σε 48ωρη επέμβαση και η μεταφορά της από την Κύπρο στο Ισραήλ έγινε με έκτακτη πτήση του αεροπλάνου- ασθενοφόρου του ιατρικού οργανισμού iMER.




Ο κίνδυνος ήταν πολύ σοβαρός γιατί το έμβρυο μεγάλωνε και θα μπορούσε να διαρρήξει την αορτή της γυναίκας και να τη σκοτώσει. Γι΄ αυτό τον λόγο ήταν αναγκαίο να τερματιστεί η εγκυμοσύνη. Μετά, όμως, από τον τερματισμό της εγκυμοσύνης η ασθενής παρουσίασε σοβαρή αιμορραγία.




Οι αγγειοχειρουργοί και οι ακτινολόγοι του Χαντάσα που κλήθηκαν να εξετάσουν τη γυναίκα, διαπίστωσαν ότι το έμβρυο είχε ήδη προκαλέσει πρόβλημα σε πολλά αιμοφόρα αγγεία, έχοντας διεισδύσει ακόμη και στον «φάκελο» της κοιλιάς της. Τελικά, η ομάδα των γιατρών που παρακολουθούσαν την ασθενή κατάφεραν να ελέγξουν την αιμορραγία και να της σώσουν τη ζωή χωρίς να προκληθεί ζημιά στο νεφρό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου