Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Είναι φυσιολογικό να φαίνομαι περισσότερο έγκυος από ό, τι είμαι πραγματικά;

Ναι, το πιο πιθανό. Δεν υπάρχει ένα μέγεθος που ταιριάζει σε όλους, 
για το πώς οι γυναίκες δείχνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης,

λέει ο Γιώργος Macones, επικεφαλής του τμήματος της μαιευτικής και γυναικολογίας στο Washington University School of Medicine στο St Louis.

Στην πραγματικότητα, μια σειρά από συνήθη πράγματα - όπως η θέση του μωρού σας στη μήτρα σας, πόσο ψηλή είσαι, αν έχετε δίδυμα ή πολλαπλάσια, και αν έχετε ήδη ξαναμείνει έγκυος πριν - μπορεί να επηρεάσει την εγκυμοσύνη σας.

Οι γυναίκες που έχουμε ήδη ξαναπεράσει μία εγκυμοσύνη, αρχίζουν να εμφανίζουν συχνά νωρίτερα τα σημάδια της εγκυμοσύνης από ό, τι για πρώτη φορά κάποιες άλλες μητέρες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι κοιλιακοί μύες τους έχουν τεντωθεί από την πρώτη εγκυμοσύνη τους, λέει ο Laurie Gregg, ένα ob-Gyn στο Σακραμέντο, στην Καλιφόρνια.
Και, όπως Macones λέει, "Ένα μωρό σε μια αστεία θέση στη μήτρα μπορεί να κάνει μια γυναίκα να φανεί πολύ μεγαλύτερη."

O γιατρός ή η μαία σας θα χρησιμοποιήσουν διάφορες μετρήσεις - όχι την εμφάνισή σας - για να βεβαιωθούν για την ανάπτυξη του μωρού σας. Στο πρώτο τρίμηνο σας, θα σας κάνει μια γυναικολογική εξέταση για να εκτιμηθεί το μέγεθος της καλλιέργειας της μήτρα σας, και έναν υπέρηχο για να δούνε πόσο μεγάλο είναι το μωρό σας.

Εάν οι μετρήσεις σας είναι μεγαλύτερες από το κανονικό για το στάδιο της εγκυμοσύνης σας, ο γιατρός ή η μαία σας θα το ερευνήσουν για να βεβαιωθούν ότι όλα είναι εντάξει.


Οι περισσότερες Μαμάδες λένε ότι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι είναι έγκυος μεταξύ 12 και 18 εβδομάδων, με το πρώτο τους παιδί, και από 6 σε 18 εβδομάδες με το δεύτερο παιδί.

Να μην σας ενοχλεί  το μέγεθος της κοιλιάς σας, και το πώς το βλέπει ο υπόλοιπος κόσμος, εφόσον ο γιατρός σας είναι ικανοποιημένος με τις μετρήσεις του μωρού σας, να είστε χαρούμενη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου