Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Συνέντευξη Μαμάς!!!!!

Η Δέσποινα είναι μαμά 2 κοριτσιών 5 και 2 και κάτι χρονών...είναι 38 ετών και είναι μια καλή νοικοκυρά....







1. Ποιο ήταν το πράγμα που είπατε όταν αντικρύσατε το μωρό σας?


Καλαμαριτσα μου καλως μας ηρθες
2. Είχατε γενικά καλή Εγκυμοσύνη? Τι έχετε να θυμάστε από αυτή την εμπειρία?


 οι εγκυμοσυνες μου ηταν αψογες και οι δυο. Ετρωγα ασταματητα και νομιζω οτι ειχα απιστευτες αντοχες καθως και απιστευτη δυναμη.

3. Θηλάσατε? Αν ναι για πόσο καιρό?



ναι και τις 2 (κορες ) για 6 μηνες.
4. Όταν διαπιστώσατε ότι είστε έγκυος, ποιο ήταν το πρώτο άτομο που το έμαθε?



ο συζυγος και μελλων πατερας φυσικα.

5. Πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό! Τι σας έρχεται στο μυαλό?


Τα ραμματα ( δυστυχως ηταν πολλα λογω βεντουζας ), ο θηλασμος που με ζορισε αρκετα μεχρι να τα καταφερουμε.

6. Τι αλλαγές έφερε στη ζωή σας το παιδί?


Απιστευτες και σε προσωπικο επιπεδο αλλα και στη σχεση, η αρχη ηταν πολυ δυσκολη με τον καιρο ομως βρηκαμε τους ρυθμους μας ξανα

7. Θα ‘θελα να μου πείτε την πιο συγκινητική στιγμή που ζήσατε από τον ερχομό του παιδιού σας έως και σήμερα?


ανηκω στις χαζομαμαδες που βρισκω συνεχεια αφορμες να καμαρωνω τις κορες μου και να βουρκωνω ( ξερεις ειμαι απο αυτες που θεωρω οτι θα μου παρει το παιδι η ΝΑΣΑ γιατι ειναι το πιο εξυπνο, ομορφο, τελειο, μοναδικο )

8. Θα ‘θελα να μου πείτε την πιο τρελλή σκανταλιά που σας έκανε.


Η μεγαλη μου ( πεντε ετων σημερα ) που στα τρια της και ενω ημασταν εξω για καφε ενα απογευμα, αποφασισε να παιξει κρυφτο μαζι μας ( φαντασου ενα παιδακι ουτε ενα μετρο υψος ντυμενο στα καφε να αγκαλιασει ενα καφε κορμο ενος δεντρου πισω απο ενα μεγαλο καφε τραπεζι) εκει εχασα πολλα χρονια ζωης.

9. Αγαπημένη Φωτογραφία?


Η μεγαλη μου που κοιμαται με ζωγραφισμενα μουστακια (κατι σαν τους πειρατες της καραιβικης) και η μικρουλα μας ( 26 μηνων ) η οποια εχει γινει ραμπο με τις νερομπογιες τους ( εχουν αδυναμια και οι δυο να ζωγραφιζουν τα μουτρα και το σωμα με οτι πεσει στα χερια τους ). 

10. Μετά την γέννα πόσο καιρό σας πήρε να επαναφέρετε το σώμα σας?


Το σωμα μου ακομα προσπαθω να το επαναφερω ( ματαια ).

11. Του κάνετε όλα τα χατήρια ή είσαστε «αυστηρή» μαμά?


Τα χατηρια δεν τα κανουμε ολα, αλλα δεν με θεωρω αυστηρη μαμα για αυτον τον λογο.  Για μενα ειναι αυτονοητο οτι και ειναι αδυνατον να προσφερουμε στα παιδια μας οτι ζητανε (απο οικονομικης αποψεως ) και οτι οσο πιο πολλα τους προσφερεις τοσο πιο πολλα ζητανε υπαρχουν ορια στα θελω ολων μας απο μας πρεπει να το μαθουν. 

12. Πιστεύετε στην φράση «Ο Θεός τα φυλάει τα παιδιά» ή έχετε αντίθετη άποψη?


Απολυτα, δυστυχως ειμαστε λιγοι σαν φυλακες των παιδιων μας εντος και εκτος του σπιτιου μας. 

13. Σύζυγος, Μητέρα και Καριέρα....Νιώθετε «ενοχές» προς το παιδί σας?


Ανηκω στην κατηγορια των μαμαδων που ειναι συνεχεια σπιτι , δυστυχως για μενα, οποτε ειμαστε ολη μερα παρεα.

14. Χτύπησε και σας σόκαρε τι έχετε να διηγηθείτε.....


Η μικρη μου περσι επεσε με το κεφαλι απο το πεζουλακι του κηπου μας, ευτυχως χωρις να χτυπησει. Θυμαμαι ακομα και τωρα πολυ εντονα τον ηχο που εκανε οταν χτυπησε στο πατωμα, χαθηκε η γη κατω απο τα ποδια εκλαιγα ποση ωρα μετα αφου βεβαιωθηκα οτι ολα ειναι ενταξει με το παιδι.

15. Αθλητισμός στη ζωή του παιδιού Ναι ή Όχι? Αν ναι σε ποια κατεύθυνση?


Εννοειται αθλητισμος, δεν ειναι προτιμωτερος απο το διαδυκτιο στην ηλικια των 6?? Η κατευθυνση δεν ειναι θεμα επιλογης γονεα, απλα, σημασια εχει νομιζω να διασκεδαζει το παιδι με αυτο που κανει. 

16. Εκπαίδευση στη ζωή του παιδιού, θα ακολουθήσετε το κύμα της εποχής το οποίο το παιδί πρέπει να μάθει 3 ξένες γλώσσες, Η/Υ, φροντιστήρια κτλ?


Νομιζω οτι υπερβαλλουμε λιγο σαν γονεις ωρες- ωρες, δεν με νοιαζει αν το παιδι μου μαθει να μιλαει κινεζικα ( αλλωστε δεν τα καταλαβαινω ) μου ειναι πιο σημαντικο να ειναι ευτυχισμενο με οτι κανει στη ζωη ΤΟΥ. Ακομα και αν δεν μιλαει στα 15 του 3 ξενες γλωσσες θεωρω οτι εχει ολο τον χρονο μπροστα του να μαθει οσες γλωσσες θελει οταν πραγματικα το θελει. Αλλωστε με το ζορι δεν γινετε τιποτα και εκτος αυτου ετσι οπως γιναν τα πραγματα ειναι καλυτερα να εισαι ηλεκτρολογος παρα δικηγορος 

17. Τι εύχεστε για το μέλλον?

Ευχομαι στα παιδακια ολου του κοσμου να ειναι γερα , δυνατα και μυαλωμενα και στις μανουλες να εχουν την υπομονη και την αντοχη των βουνων γιατι τα πραγματα ειναι δυστυχως δυσκολα.





Δέσποινα.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου