Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Φτιάξτε με τα παιδιά σας Κέικ με γέμιση σοκολάτας

Τα παιδιά που μαγειρεύουν μαζί με τη μαμά τους, δημιουργούν πιο εύκολα οικογένεια όταν μεγαλώνουν, ενώ συνήθως προτιμούν να τρώνε υγιεινά και σπιτικά φαγητά παρά junk food. Όσο λοιπόν και να βαριέστε να μαζεύετε μετά την κουζίνα, προσπαθήστε έστω μια φορά το μήνα να αφήσετε το παιδί σας να νιώσει ένας μικρός σεφ.

Αυτή την περίοδο δε, που όλο και κάποιες ημέρες άδεια θα έχετε , βρείτε χρόνο για να φτιάξετε μαζί ένα γλυκό. Δείτε λοιπόν τη πιο κάτω συνταγή και το κέικ με γέμιση σοκολάταςπου θα φτιάξετε μαζί, μάλλον θα σας το ζητάει συνέχεια.
Κέικ με γέμιση σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ
75 γρ βούτυρο
1 κουταλιά τσαγιού απόσταγμα βανίλιας
8 αβγά
1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2/3 φλιτζάνι τσαγιού κακάο, σε σκόνη
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

Γέμιση
375 γρ σκούρα κουβερτούρα, σε κομματάκια
¾ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
155 γραμμάρια βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180º C βαθμούς. Στρώνετε τις βάσεις σε 2 στρογγυλές φόρμες για κέικ, των 20 εκατοστών, με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Λιώνετε το βούτυρο και τη βανίλια σε κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Βάζετε τα αβγά και τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάτε 8 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ένα λείο κρεμώδες μίγμα τριπλάσιο σε όγκο.
Κοσκινίζετε το κακάο και το αλέυρι 2 φορές, το ρίχνετε επάνω στο μίγμα των αβγών και βάζετε και το μίγμα βουτύρου. Τα ανακατεύετε για να ενωθούν. Μοιράζετε το μίγμα στις φόρμες. Τα ψήνετε 25 λεπτά ή μέχρι τα κέικ να ξεκολλήσουν από τα πλάγια της φόρμας. Τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στις φόρμες. Κόβετε κάθε κέικ στη μέση οριζόντια.
Για να φτιάξετε τη γέμιση, βάζετε τη σοκολάτα, την κρέμα και το βούτυρο σε κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν λεία. Τα βγάζετε από τη φωτιά, τα βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσουν και μετά στο μίξερ. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να φουσκώσουν.
Βάζετε 1 στρώμα κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε επάνω τη γέμιση. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα στρώματα και τη γέμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου