Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Αυξήστε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος

Στην πραγματικότητα, πολύ λίγα ανδρόγυνα συλλαμβάνουν με την πρώτη προσπάθεια. Κατά μέσο όρο, ένα υγιές ζευγάρι χρειάζεται μερικούς μήνες προσπάθειας, προτού τα καταφέρει.

Με αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές και μικρά μυστικά, ώστε να βελτιώσετε κατά το δυνατόν τις συνθήκες στον οργανισμό σας, με σκοπό να είναι πρόσφορο το έδαφος για τη σύλληψη.
✓ Κατ’αρχήν, σταματήστε να παίρνετε το αντισυλληπτικό χάπι αμέσως! Όσο πιο άμεσα το κόψετε, τόσο πιο γρήγορα ο εμμηνορρυσιακός κύκλος σας θα επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση και αυτό αποτελεί έναν απο τους πλέον σημαντικούς παράγοντες, που αυξάνουν τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος.
✓ Βεβαιωθείτε οτι κάνετε sex με τον σύντροφό σας πολύ συχνά και, ειδικά, τις πιο γόνιμες ημέρες του κύκλου σας, τις ημέρες, που είναι πολύ πιθανό να έχετε ωορρηξία. Μιλήστε με τον γυναικολόγο σας και ρωτήστε τον πότε να περιμένετε τις ημέρες της ωορρηξίας σας, προμηθευτείτε τα ειδικά θερμόμετρα, που δείχνουν ποιες είναι οι ιδανικές ημέρες σας ή απλώς τσεκάρετε στο ημερολόγιό σας την εβδομάδα μεταξύ της 11ης και της 18ης ημέρας του κύκλου σας (χωρίς αυτό να είναι απολύτως ακριβές, μιας και είναι πολύ πιθανό να συλλάβετε και πριν από την ενδέκατη ημέρα ή και μετά την 18η).

✓ Σταματήστε το κάπνισμα. Το τσιγάρο μειώνει τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος, ενώ αποτελεί και επιβαρυντικό παράγοντα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με το να αυξάνει την πιθανότητα αποβολής ή παρενεργειών στο έμβρυο.
✓ Αρχίστε να παίρνετε συστηματικά φολικό οξύ (θα το βρείτε και ως «φυλλικό οξύ»). Το συστήνουν όλοι οι γυναικολόγοι στις έγκυες, αλλά και σε όσες γυναίκες προσπαθούν να μείνουν έγκυες, καθώς μειώνει τις πιθανότητες να γεννηθεί ένα βρέφος με γενετικές ανωμαλίες ή με προβλήματα στον νωτιαίο μυελό.
✓ Ζυγιστείτε. Οι γυναίκες με κανονικό βάρος έχουν μεγαλύτερο πλεονέκτημα στην πιθανότητα σύλληψης από ό,τι οι υπέρβαρες γυναίκες.
✓ Προσπαθήστε να κόψετε τη συνήθεια να καταναλώνετε καφεΐνη. Την καφεΐνη τη συναντάμε στον καφέ, στο τσάι και στα αναψυκτικά τύπου cola. Αν καταφέρετε να απομακρύνετε τα ροφήματα αυτά από την καθημερινή σας διατροφή, τότε δίνετε στο σώμα σας την ευκαιρία να απορροφήσει καλύτερα τις ποσότητες σιδήρου και, επομένως, μειώνετε τον κίνδυνο της θνησιγένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου