Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα στολίδια με αλουμινόχαρτο!

Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Δε σας περισσεύουν χρήματα για να αγοράσετε χριστουγεννιάτικα στολίδια, δε προλάβατε λόγω δουλειάς υπάρχουν τρόποι να φτιάξετε δικά σας!



Το πρώτο που θέλουμε είναι παλιές εφημερίδες, αν δεν αγοράζετε εφημερίδες μην ανησυχείτε, βολεύουν και τα μεγάλα διαφημιστικά φυλλάδια που είναι τζάμπα.
Το δεύτερο που χρειαζόμαστε είναι αλουμινόχαρτο.Το τρίτο που χρειαζόμαστε είναι κορδέλες ή κορδονάκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά που σας περισσεύουν από τις μπουμπουνιέρες γιατί όλο και σε κάποιον γάμο/βάφτιση θα πήγατε και λυπηθήκατε να τα πετάξετε ή να αγοράσετε.

Και πως το κάνουμε;
Τσαλακώνουμε ένα φύλο εφημερίδας να γίνει μπαλάκι. Παίρνουμε ένα δεύτερο φύλλο εφημερίδας και το τυλίγουμε πάνω στο πρώτο προσπαθώντας να διατηρήσουμε το σχήμα του. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα εφημερίδας μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό μέγεθος η μπάλα μας.
Πριν το τελευταίο φύλλο εφημερίδας, στερεώνουμε σε κάποιο σημείο τις δυο άκρες από ένα κομμάτι κορδέλα και συνεχίζουμε να τυλίγουμε την εφημερίδα για να καλύψει κάπως το κάτω μέρος της κορδέλας. Δε θα στερεωθεί αλλά δε μας νοιάζει.
Κόβουμε ένα κομμάτι μικρό κομματι αλουμινόχαρτο και το τυλίγουμε στο επάνω μέρος της μπάλας γύρω από την κορδέλα μας. Το πιέζουμε με τα δάχτυλα μας για να στερεωθεί κάπως η κορδέλα.
Κόβουμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι αλουμινόχαρτο και αρχίζουμε να τυλίγουμε τη μπάλα μας προσπαθώντας να διατηρηθεί το στρόγγυλο σχήμα της αλλά και να στερεωθεί η κορδέλα. Αν η μπάλα σας είναι μεγάλη πιθανότατα θα χρειαστεί και ένα δεύτερο κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Μπορείτε να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας τώρα και γιατί όχι και το δέντρο του δρόμου!

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου