Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Τα απαγορευμένα…. video games

Οι προγραμματιστές παιχνιδιών σήμερα προσπαθούν να κάνουν τα video games όσο τα δυνατόν πιο ρεαλιστικά γίνεται
ούτως ώστε ο χρήστης να έχει την εντύπωση ότι βρίσκεται «μέσα» σε αυτό.



Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται είτε με το να κάνουν πιο ρεαλιστικά σενάρια, είτε με το να... κάνουν πια καλά δουλεμένα γραφικά καθώς και με άλλους τρόπους που οι ίδιοι ξέρουν.


Καμιά φορά όμως το παρακάνουν με αποτέλεσμα κάποιες χώρες για να προστατέψουν –όπως λένε- το καταναλωτικό κοινό, απαγορεύουν την κυκλοφορία τους. Ωστόσο άγνωστος παραμένει ο λόγος γιατί κάποια παιχνίδια απαγορεύονται σε μερικές χώρες και όχι παγκοσμίως.


Το περίεργο όμως είναι ότι πέραν από παιχνίδια βίας (που είναι και το λογικό να έχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο) απαγορεύτηκαν και παιχνίδια όπως το Football Manager και τα Pokemon!


Όπως και να χει, το protothema.gr σας παρουσιάζει 10 απαγορευμένα video games καθώς και σε ποιες χώρες απαγορεύτηκαν.


· Football Manager 2005: Το αγαπημένο ποδοσφαιράκι απαγορεύτηκε από την Κίνα. Ο λόγος ήταν ότι η Ταϊβάν και το Θιβέτ είχαν αναγνωριστεί ως ανεξάρτητα κράτη καθώς είχαν δικό τους πρωτάθλημα και αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να «αμφισβητηθεί η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Κίνας».






· Mercenaries: Playground of Destruction: Το συγκεκριμένο action game απαγορεύτηκε στην Νότια Κορέα καθώς –σύμφωνα με την κυβέρνηση- οι εντάσεις και οι συνθήκες πολέμου του παιχνιδιού μπορούν να κλιμακώσουν τις εντάσεις μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας. Όλα τα χουμε ακούσει αλλά ότι ένα video game για παιδιά θα μπορούσε να ξεκινήσει πόλεμο…






· Pokemon: Όσο απίστευτο και αν φαίνεται τα Pokemon απαγορεύτηκαν στην Σαουδική Αραβία καθώς σύμφωνα με τους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας προωθούσε τον τζόγο-τυχερά παιχνίδια ανάμεσα στα παιδιά






· Phantasmagoria: Το συγκεκριμένο παιχνίδι απαγορεύτηκε στην Αυστραλία καθώς περιείχε μία σκηνή βιασμού.






Ωστόσο παρόλο που οι υπόλοιπες χώρες αποφάσισαν να το κατατάξουν στα παιχνίδια για ενηλίκους η αυστραλοί το απαγόρευσαν






· Grand Theft Auto: San Andreas: Χώρα αποκλεισμού του διάσημου παιχνιδιού της Rockstar είναι οι Η.Π.Α. καθώς σύμφωνα με τις αρχές μέσα στο παιχνίδι ήταν κρυμμένο ένα άλλο sex mini-game το οποίο με ένα patch από το internet ο χρήστης το ξεκλείδωνε






· Wolfenstein: Το έντονο ναζιστικό στοιχείο που υπήρχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι οδήγησε στους Γερμανούς να απαγορεύσουν την κυκλοφορία του. Σβάστικες, ναζιστικά συνθήματα καθώς και σκηνή του Χίτλερ να σκοτώνει ήταν αρκετό για να απαγορευτεί το παιχνίδι.






· Carmageddon: Το αρκετά παλιό παιχνίδι απαγορεύτηκε στην Βρετανία επειδή ο χρήστης οδηγώντας ένα αυτοκίνητο με καρφιά στον προφυλακτήρα έπαιρνε πόντους σκοτώνοντας πεζούς ενώ το «αίμα» τους εμφανιζόταν έντονα στην οθόνη






· Mass Effect: Στο παιχνίδι αυτό ο χρήστης χειριζόταν έναν χαρακτήρα εξωγήινης (μπλε χρώματος) γυναίκας με προτίμησεις στο ίδιο φύλλο. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και σε μία σεξουαλική στιγμή, οι κραυγές… ενθουσιασμού του χαρακτήρα οδήγησαν την Σιγκαπούρη στο να απαγορεύσει το παιχνίδι






· Call of Duty: Modern Warfare 2: Το best-seller video game της Αγγλίας απαγορεύτηκε από την Ρωσική κυβέρνηση καθώς περιέχει σκηνές έντονης βίας από Ρώσους οι οποίοι είναι και ο στόχος.






· Postal 2: Σε 13 χώρες σε όλο τον κόσμο απαγορεύτηκε το συγκεκριμένο παιχνίδι σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Οι έντονες σκηνές βίας με ακρωτηριασμούς καθώς και χρήσης ναρκωτικών ήταν δύο από τους παράγοντες που απαγορεύτηκε το συγκεκριμένο παιχνίδι σε τόσες χώρες.






protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου