Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Επιπτώσεις στην υγεία των εγκύων γυναικών από τα energy drinks



Επιπτώσεις στην υγεία των εγκύων γυναικών ενδέχεται να έχει η υπερκατανάλωση των energy drinks εξαιτίας της καφεΐνης που περιέχουν, προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συνιστά στη συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού, μέτρια πρόσληψη καφεΐνης, απ’ οποιαδήποτε πηγή κι αν προέρχεται αυτή.
Αλλά και τα παιδιά που καταναλώνουν τα «ενεργειακά ποτά» μπορεί να εμφανίσουν υπερδιέγερση, ευερεθιστικότητα, νευρικότητα ή άγχος.

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε η επίτροπος για θέματα Υγείας της Ε.Ε. κ. Ανδρούλα Βασιλείου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. Μαν. Μαυρομμάτη και Μαν. Αγγελάκα.
Οπως αναφέρει στην απάντησή της η κ. Βασιλείου, «είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο κίνδυνος που συνεπάγεται η καφεΐνη για τις εγκύους. Ενώ η πρόσληψη καφεΐνης έως και 300 mg/l ημερησίως φαίνεται να είναι ασφαλής, το θέμα των πιθανών επιπτώσεων στην εγκυμοσύνη και το έμβρυο σε περίπτωση τακτικής πρόσληψης ποσοτήτων που υπερβαίνουν τα 300 mg/l παραμένει ανοικτό.
Για τον λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνιστάται μέτρια πρόσληψη καφεΐνης απ’ οποιαδήποτε πηγή». Αξίζει να τονισθεί ότι η υπερκατανάλωση καφεΐνης από τις εγκύους έχει «κατηγορηθεί» από τους ειδικούς για τη γέννηση βρεφών με χαμηλό βάρος, αφού προκαλεί εκνευρισμό και άγχος στη μητέρα.
Παράλληλα, ενδέχεται η καφεΐνη να προκαλέσει αφυδάτωση στην έγκυο.

http://www.mammyland.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου