Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Πολύχρωμη Καλοκαιρινή Σαλάτα

Συνταγή για 4 άτομα


Υλικά:
1 μάτσο μαρούλι, χοντροκομμένο (περίπου 4 φλιτζάνια)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια πράσινα, ψιλοκομμένα

1 ντομάτα κομμένη σε κύβους

1 γλυκιά πιπεριά κόκκινη χοντροκομμένη

1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι (κονσέρβας, σε νερό χωρίς ζάχαρη)

Χυμό 1 λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

3 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρά κυβάκια

10-12 ελιές μαύρες (κατά προτίμηση χωρίς κουκούτσι)

1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

1 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Αλάτι και πιπέρι

1 πίττα (κατά προτίμηση κυπριακή ή αραβική)
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας και βάζουμε την πίττα σε πολύ χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά μέχρι να ξεραθεί αλλά χωρίς να καεί. Την αφαιρούμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το χυμό λεμονιού, με τη μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το μαρούλι, την τομάτα, την πιπεριά, το καλαμπόκι, το ζαμπόν, της ελιές, και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας και προσθέτουμε την σάλτσα που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να απλωθεί παντού η σάλτσα.

Παίρνουμε την πίτα που έχει ήδη κρυώσει και την σπάμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας.

Βάζουμε την σαλάτα σε ατομικά μπολ και λίγο πριν σερβίρουμε αραδιάζουμε επάνω μερικά κομμάτια πίττας. Καλή Όρεξη!
 
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου