Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Στα "δίχτυα" παιδόφιλων και Ελληνόπουλα


«Ελληνική χείρα συνεργασίας» βλέπει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να βρίσκεται πίσω από τη σύλληψη του 49χρονου επιχειρηματία-διακινητή,
ο οποίος συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του τεράστιο όγκο παιδικού πορνογραφικού υλικού.


Οι Αρχές έχουν αρκετές ενδείξεις ότι πίσω από τον συλληφθέντα «κρύβεται» κύκλωμα το οποίο αποτελείται από Έλληνες παιδόφιλους που φέρονται να διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στα «γυρίσματα» των επίμαχων βίντεο.


Αν οι υποψίες της Δίωξης επαληθεύουν, τότε τίθεται άμεση απειλή για τα ανήλικα παιδιά στη χώρα μας καθώς θα αποδειχθεί ότι τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, έχουν αρχίσει να «ακουμπάνε» και τα Ελληνόπουλα.


Ο 49χρονος συλληφθείς, άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας, είναι έμπορος λαδιού από την Αμερική, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια έμενε με την οικογένειά του στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Μετά την αποκάλυψη της επαίσχυντης δράσης του, οι άντρες της Δίωξης είχαν δύο λόγους για να ανησυχούν.


Ο πρώτος είναι το γεγονός ότι πολλά από τα 12.500 βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του 49χρονου, απαθανάτιζαν ακόμα και παιδιά ενός έτους να κακοποιούνται βάναυσα και να αναγκάζονται να συμμετέχουν σε αρρωστημένες σεξουαλικές πράξεις.


Ο δεύτερος -και ίσως σημαντικότερος- λόγος που προκάλεσε έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους αστυνομικούς είναι ότι πολλά από τα σεξουαλικά βασανιστήρια λάμβαναν χώρα σε ελληνικές περιοχές!


«Πολύ φοβόμαστε ότι έχουν αρχίσει να προσεγγίζουν και παιδάκια από την Ελλάδα» αναφέρει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.


Ο εντοπισμός


Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του 49χρονου επιχειρηματία ξεκίνησε όταν μετά από «ψηφιακό σάρωμα» των αντρών της Δίωξης, το ψηφιακό ίχνος του (Ι.Ρ.), εμφανιζόταν σε «περίεργα» και «υπόγεια» διαδικτυακά μέρη.


«Είδαμε τον τύπο να παίζει πονηρά» αναφέρει ο αξιωματικός με νόημα. Πράγματι, οι υποψίες των αντρών της Δίωξης δεν έπεσαν έξω καθώς διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για διακινητή «μεγάλου επιπέδου», ο οποίος διαμοίραζε τα «αμαρτωλά αρχεία» του σε όλες τις χώρες του πλανήτη.


Σε έλεγχο που έγινε στην οικία του στη Νέα Φιλαδέλφεια, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί και δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 2.500 GB, οι οποίοι περιείχαν πάνω από 12.500 αρχεία σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της αστυνομίας έχει στραφεί στη χώρα μας, μιας και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι πεπεισμένη ότι ο 49χρονος είχε συνεργάτες από την Ελλάδα.


Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου