Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Μάθετε στα παιδιά τη χαρά της δημιουργίας

Η Άνοιξη ήρθε και μαζί της έφερε τις ηλιόλουστες ημέρες και το άνθισμα των ξερών, από το χειμώνα, κλαδιών.Η ευχάριστη αυτή ατμόσφαιρα, θα μπορούσε να αποτελέσει το τέλειο σκηνικό για να μάθει κανείς στο παιδί του τι σημαίνει να

δημιουργεί ένα όμορφο περιβάλλον, αλλά και να σέβεται και να προστατεύει το περιβάλλον γύρω του.
Τα παιδιά, όσο μικρά και αν είναι, πάντα μαγεύονται και ενθουσιάζονται να παίζουν με τα χώματα, ενώ το να βρίσκονται κοντά στη φύση, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες χαρές τους. Άρα, τώρα που «ανοίγει» ο καιρός, πηγαίνετε μια βόλτα σε ένα φυτώριο, αγοράστε πολύχρωμα λουλούδια, σπόρους, μυρωδικά, μικρά δεντράκια που βγάζουν μίνι καρπούς και γλάστρες και επιστρέψτε στο μπαλκόνι σας για να φτιάξετε μαζί με το παιδάκι σας, το δικό σας επίγειο παράδεισο!
Βάλτε το μικρό σας να σας βοηθήσει στη μεταφύτευση των λουλουδιών και βάλτε το να επιλέξει τη θέση που θα τοποθετήσετε τις γλάστρες. Αρπάξτε την ευκαιρία και ενημερώστε το για τα οφέλη που προσφέρουν τα φυτά στον πλανήτη μας και κάντε το να αγαπήσει τη φύση. Βάλτε το να ποτίζει τα λουλουδάκια και παρακολουθήστε μαζί του, την ανάπτυξη καρπών και ανθών.
Η ανταπόκριση των παιδιών σε τέτοιες δραστηριότητες, θα σας εκπλήξει ευχάριστα, ενώ θα δείτε ότι και εσείς θα λατρέψετε τη διαδικασία… που για να είμαστε και ειλικρινείς, θα ανακαλύψετε ότι είναι λιγότερο κουραστική από ότι περιμένατε, ενώ θα διαπιστώσετε ότι μια απλή βόλτα σε παιδότοπο, θα μπορούσε να αποβεί πολύ πιο ακριβή!
mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου