Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Βρέθηκαν ακατάλληλα χάπια αδυνατίσματος


Χίλια κουτιά με ακατάλληλα χάπια αδυνατίσματος που προορίζονταν για κατανάλωση από πολίτες, εντοπίστηκαν σε πρόσφατο έλεγχο που διενεργήθηκε από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες.


Πρόκειται για χάπια αδυνατίσματος με το εμπορικό όνομα «Nature's Way» με προέλευση από την Κίνα, δείγματα του οποίου στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων, στα δείγματα εντοπίστηκε η φαρμακευτική ουσία Σιπουτραμίνη (SibutramineHClmonohydrate), η οποία δεν αναγράφεται στη σήμανση του προϊόντος και δεν επιτρέπεται στα Συμπληρώματα Διατροφής.

Όλη η ποσότητα του συγκεκριμένου σκευάσματος, η οποία ανέρχεται στα 1000 μπουκαλάκια, έχει δεσμευτεί και είτε θα καταστραφούν είτε θα επανεξαχθούν στη χώρα παρασκευής τους, ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ενημερώσει σχετικά το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF).

Επειδή ενδέχεται τέτοια προϊόντα να κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά μέσω ενδοκοινοτικού εμπορίου ή μέσω διαδικτύου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες συμβουλεύουν το καταναλωτικό κοινό όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και αποφύγει την κατανάλωση τους.

Το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει, τέλος, ότι η κατανάλωση Συμπληρωμάτων Διατροφής που το κοινό προμηθεύεται από το διαδίκτυο, εγκυμονεί κινδύνους καθότι τα προϊόντα αυτά δεν ελέγχονται από τις Αρμόδιες Αρχές και ως εκ τούτου θα πρέπει να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου