Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

9 πράγματα για τα οποία δεν χρειάζεται να ανησυχούν καθόλου τα παιδιά του σήμερα!!!


Σε αντίθεση με τους γονείς τους, που έχαναν τις αγαπημένες τους τηλεοπτικές σειρές ή χρειαζόταν να περιμένουν μήνες να δουν ένα...

αγαπημένο τους πρόσωπο, τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν πιο χαλαρά.
Διαβάστε 9 πράγματα για τα οποία τα παιδιά σήμερα δεν χρειάζεται να αγχώνονται, όπως παλιότερα (πολύ τελικά) οι γονείς τους.

1. Να γράφουν ολόκληρες τις λέξεις όταν στέλνουν μηνύματα ή κρατούν σημειώσεις. Θέλεις να πεις “I LOVE U” ; Γράφεις LY. Καλύτερα να μάθετε τις πιο δημοφιλείς συντομογραφίες, γιατί σε λίγο έτσι θα μιλάνε κιόλας.

2. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ καλά στην ορθογραφία, αφού πριν καλά καλά ολοκληρώσουν την λέξη η αυτόματη γραφή την εμφανίζει, ή το αυτόματο πρόγραμμα spelling and grammar την διορθώνει.

3. Δεν χρειάζεται να έχουν pen pals. Θυμάστε; Τα γράμματα σε φίλους και η αλληλογραφία που περίμενες με αγωνία αντικαταστάθηκε από τα e mail buddies και από τα post στους τοίχους των άλλων κι όχι της γειτονιάς.

4. Δεν είναι απαραίτητο να διαβάσουν στο σπίτι ένα βιβλίο, μια έρευνα, μια ανάλυση για το σχολείο. Στο internet μπορούν πια να βρουν την περίληψή της. Αυτό πρέπει να σε ανησυχεί ως στοιχείο τεμπελιάς που μπορεί να ξεφύγει, αλλά πολύ περισσότερο πρέπει να ανησυχεί τους δασκάλους.

5. Δεν θα χρειαστεί να ξανακουβαλήσουν κάμερα. Ούτε για βίντεο, ούτε για φωτογραφία. Υπάρχουν τα κινητά. Όλα σε ένα.

6. Δεν έχουν χρόνο να συναντηθούν και να τα πουν από κοντά. Καμιά στεναχώρια. Υπάρχει το facebook, το twitter. Τα social media σε βγάζουν από την δύσκολη θέση να χάσεις χρόνο να μεταφερθείς για να συναντηθείς από κοντά.

7. Δεν είναι αναγκασμένα να περιμένουν πολύ καιρό να δουν φίλους τους ή τα κατοικίδια τους, αφού οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να συναντηθούν on line. Τα ταξίδια ήταν και θα είναι απολαυστικά, αλλά η νοσταλγία μειώθηκε.

8. Δεν θα πληρώνουν για την μουσική. Μην ανησυχείτε κανένας δεν θα τους πει κλέφτες και οι μουσικοί θα εξακολουθούν να βγάζουν χρήματα.

9. Το να χάσεις την αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά είναι κάτι τόσο ξεπερασμένο όσο και η κανονική τηλεόραση.

tromaktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου