Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Πώς να κοιμηθεί το μωρό μου;

Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό μυστικό που θα κάνει το μωρό σας να κοιμάται εύκολα και γρήγορα.
Η ώρα του ύπνου είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία και αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι η υιοθέτηση κάποιων συνηθειών που ίσως βοηθήσουν.


Μέχρι να κλείσει τους έξι μήνες, το μωράκι σας θα χρειάζεται περίπου 15- 20 ώρες ύπνο την ημέρα. Στην επίτευξη αυτού του στόχου μπορεί να βοηθήσουν αρκετά η μουσική αλλά και οι επαναλαμβανόμενοι ήχοι που μπορεί να θυμίζουν τον χτύπο της καρδιάς της μαμάς.


Πολύ καλή ιδέα είναι το να του τραγουδήσετε ένα γλυκό νανούρισμα. Βρείτε μια μελωδία που αγαπάτε πολύ και καθιερώστε τη. Τα παιδιά αγαπούν την επανάληψη, μια και αυτή τους παρέχει τη σιγουριά του οικείου.


Επίσης, ο ήχος της καρδιάς βοηθάει πάρα πολύ. Ειδικά τα βρέφη, αν τα κρατήσετε στην αγκαλιά σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να ακούν την καρδιά σας, θα ηρεμήσουν πιο εύκολα.


Το ελαφρύ λίκνισμα βοηθά επίσης πάρα πολλά μωράκια. Μην υπερβάλλετε όμως.


Μόλις το μωρό μεγαλώσει λίγο, μπορείτε να καθιερώσετε μια απογευματινή βόλτα, την οποία θα ακολουθήσει ένα χαλαρωτικό μπάνιο, έπειτα λίγο ήρεμο παιχνίδι στο κρεβάτι ή μασάζ (απαλά χάδια στα χεράκια του και τα ποδαράκια του, ενώ του γλυκομιλάτε) και μετά γάλα και ύπνο.


Σε αυτή την ηλικία η ρουτίνα είναι απαραίτητη για να βάλει το μωρό σε «διαδικασία» ύπνου, πριν ακόμη πέσει στο κρεβάτι.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου