Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Δύο κόρες το μυστικό της ευτυχισμένης οικογένειας

Εάν θέλετε να έχετε μια ευτυχισμένη και αρμονική οικογενειακή ζωή, φροντίστε να αποκτήσετε κόρες
. Όχι πολλές όμως: δύο είναι όσες χρειάζεται – περισσότερες ή λιγότερες θα χαλάσουν την «συνταγή» της ευτυχίας.


Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας βρετανικής δημοσκόπησης, στην οποία συμμετείχαν 2.116 γονείς, οι οποίοι είχαν διάφορους συνδυασμούς παιδιών ηλικίας 16 ετών και άνω.


Οι γονείς μίλησαν για τη ζωή με τα παιδιά τους – και τα όσα είπαν, οδήγησαν τους ερευνητές στην κατάρτιση μιας λίστας με τους πιο αρμονικούς και πιο δυσαρμονικούς συνδυασμούς παιδιών.


Η δημοσκόπηση έδειξε πως απ’ όλους τους συνδυασμούς παιδιών, ο καλύτερος είναι οι δύο κόρες, διότι είναι απίθανο να τσακώνονται όλη την ώρα, παίζουν όμορφα μεταξύ τους και γενικώς είναι ευχάριστες ως παρουσία.
Επιπλέον, σπανίως ενοχλούν τους γονείς τους, δεν κάνουν πολλή φασαρία, εμπιστεύονται τους γονείς τους και τους λένε τα μυστικά τους, ενώ είναι απίθανο να θυμώσουν ή να αγνοήσουν η μία την άλλη.


Αντιθέτως, οι τέσσερις κόρες είναι… εγγύηση καταστροφής μέσα στο σπίτι. Οι μπαμπάδες και οι μαμάδες με τέσσερις κόρες απεδείχθησαν οι λιγότερο ευτυχισμένοι απ’ όλους, με τον ένα στους τρεις να δηλώνουν πως η συμβίωση με τόσα κορίτσια αποτελεί καθημερινή μάχη – και τον ένα στους τέσσερις να λένε πως δεν είναι και πολύ ευτυχισμένοι με την οικογένειά τους.


Κύρια αιτία γι’ αυτό οι συχνοί καυγάδες μεταξύ των κοριτσιών: οι γονείς με τέσσερα κορίτσια είπαν πως κατά μέσον όρο αντιμετωπίζουν τέσσερις καυγάδες κάθε μέρα.


Όπως δήλωσε η κυρία Φέι Μίνγκο, εκπρόσωπος της ιστοσελίδας οικογενειακών σχέσεων bounty.com που πραγματοποίησε τη μελέτη, οι γονείς που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση αγαπούν πολύ τα παιδιά τους, αλλά όσοι έχουν μεγάλες οικογένειες, δυσκολεύονται πολύ περισσότερο να κρατήσουν καθημερινά μια ισορροπία στο σπίτι.
«Όλοι πιστεύουμε ότι τα κορίτσια συμπεριφέρονται σαν αγγελούδια - γεγονός που φαίνεται να ισχύει όταν είναι δύο», πρόσθεσε. «Ωστόσο, όσο περισσότερα έχει κανείς τόσο το χειρότερο – χειρότερο και από το να είχε αγόρια δηλαδή, καθώς τα δύο κορίτσια είναι “συνταγή” αρμονίας στο σπίτι αλλά τα διπλάσια σκέτη καταστροφή, γεγονός που δεν ισχύει για τα τέσσερα αγόρια».


Η κυρία Μίνγκο παραδέχθηκε πως οι ερευνητές αρχικά περίμεναν να αποτελούν τον πιο δύσκολο συνδυασμό τα δύο, τρία ή τέσσερα αγόρια μέσα στο σπίτι, «μόνο και μόνο επειδή είναι πιο υπερκινητικές και θορυβώδεις προσωπικότητες». Όμως ανακάλυψαν πως ο αντίκτυπος των πολλών αγοριών είναι μικρότερος από αυτόν των πολλών κοριτσιών.


Οι γονείς που συμμετείχαν στη μελέτη βαθμολόγησαν τη συμπεριφορά των παιδιών τους, βάση κατηγοριών όπως «ευκολία στην φροντίδα», «ταίριασμα» και «γενική συμπεριφορά».


Τα δύο κορίτσια πήραν υψηλή βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες, αλλά οι γονείς των τεσσάρων κοριτσιών τους έδωσαν την πιο χαμηλή βαθμολογία στους περισσότερους τομείς.


Για προφανείς λόγους, οι γονείς με τέσσερα παιδιά (ανεξαρτήτως φύλου) είπαν πως αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, με τις ώρες των γευμάτων, του πρωινού ξυπνήματος και της βραδινής κατάκλισης να είναι οι πιο δύσκολες απ’ όλες – χώρια το να αρρωστήσουν ταυτοχρόνως και τα τέσσερα παιδιά…


Άλλοι δύσκολοι συνδυασμοί παιδιών είναι δύο αγόρια και δύο κορίτσια, τρία κορίτσια και ένα αγόρια, καθώς και τρία αγόρια και ένα κορίτσι – αν και το 62% των γονέων με τον τελευταίο συνδυασμοί είπαν πως θα έκαναν ακριβώς τον ίδιο, εάν ξανάρχιζαν από την αρχή.


Μετά τα δύο κορίτσια, ο πιο αρμονικός συνδυασμός απεδείχθη το ένα κορίτσι και ένα αγόρι. Το 86% των γονέων με παιδιά αυτού του συνδυασμού δήλωσαν πως ειλικρινά πιστεύουν ότι τα παιδιά τους είναι φίλοι, ενώ σπανίως τσακώνονται για τα παιχνίδια ή τα υπάρχοντά τους.


Επιπλέον, ένα αγόρι και ένα κορίτσι είναι ένας συνδυασμός της λογικής, με αποτέλεσμα να μπορούν εύκολα οι γονείς τους να λύσουν τυχόν προβλήματα αναμεταξύ τους.


Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου