Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πώς να καταλάβετε ότι είστε έγκυος;

Τα πρώτα σημάδια! ...





Το πιο πρώιμο και πιο αξιόπιστο σημάδι ότι είστε έγκυος, για τις γυναίκες που έχουν σταθερό κύκλο, είναι η απουσία της περιόδου. Και στην υποψία όμως, θα πρέπει να προμηθευτείτε το ανάλογο test από το φαρμακείο, που είναι αξιόπιστο και έχει πολύ μικρό κόστος. Καλό είναι αν έχετε πολλά σημάδια να το επιβεβαιώνεται στο γιατρό. Πολλές γυναίκες, απλά το αισθάνονται, για μερικές από εμάς όμως, τα πράγματα δεν είναι και πολύ ξεκάθαρα. Ορισμένες φορές, οι γυναίκες ακόμη και κατά την εγκυμοσύνη, έχουν πολύ ελαφριά περίοδο, με πολύ λίγο αίμα- τη λεγόμενη ψευδοπερίοδο.


Από εκεί και πέρα ενδέχεται να εμφανίσετε και άλλα σημάδια που θα σας παραπέμψουν στην εγκυμοσύνη, όπως:


• Αυξημένη κολπική έκκριση χωρίς πόνο ή ερεθισμό.
• Αίσθηση συχνοουρίας – Μπορεί να παρατηρήσετε ότι σηκώνεστε το βράδυ πιο συχνά.
• Αλλαγές στο στήθος σας – συχνά το στήθος σας μεγαλώνει και γίνεται πιο ευαίσθητο ,όπως πριν την περίοδο σας. Μπορεί να νιώθετε τσιμπήματα. Οι φλέβες μπορεί να φαίνονται περισσότερο και οι ρώγες να γίνουν πιο σκούρες και να πετάνε προς τα έξω.
• Ναυτία και εμετοί – μπορεί να νιώθετε ναυτία και να κάνετε εμετούς, όχι απαραίτητα τις πρωινές ώρες, αλλά κάθε ώρα της ημέρας. Εάν νιώθετε ναυτία και έχετε εμετούς συνέχεια και δεν μπορείτε να το ελέγξετε, ενημερώστε τον γιατρό σας.
• Δυσκοιλιότητα
• Αίσθηση κούρασης και μειωμένη όρεξη για δραστηριότητες και φαγητά ακόμη που λατρεύατε.
• Περίεργη γεύση στο στόμα – πολλές γυναίκες την έχουν περιγράψει ως μεταλλική.




Σε κάθε περίπτωση όμως καλό είναι να καταλήγετε στην πιθανότητα αφού κάνετε το τεστ. Πλέον, έχουν εξελιχθεί σημαντικά πράγμα που σημαίνει πως ένα θετικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα σωστό. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα είναι λιγότερο έγκυρο. Τα τεστ εγκυμοσύνης μπορούν να γίνουν με ένα δείγμα ούρων από την πρώτη μέρα καθυστέρησης (οποιαδήποτε ώρα της ημέρας), δηλαδή περίπου δυο εβδομάδες μετά την σύλληψη. Μπορείτε να περιμένετε μια εβδομάδα και να ξαναδοκιμάσετε ή να πάτε κατευθείαν στον γιατρό σας.


Μαθαίνοντας ότι είστε έγκυος μπορεί να νιώσετε πολύ χαρούμενη ή ενθουσιασμένη. Ακόμη και αν ανυπομονούσατε για την εγκυμοσύνη, δεν είναι ασυνήθιστο να εκπλαγείτε από τα συναισθήματα σας. Αν η εγκυμοσύνη σας είναι απρογραμμάτιστη, τότε μπορεί να νιώσετε πολύ μπερδεμένη. Δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στην ιδέα ότι είστε έγκυος. Παρόλο που μπορείτε να νιώθετε ανυπόμονη και αβέβαιη αυτή την στιγμή, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα ευχαριστηθείτε την εγκυμοσύνη αργότερα ή δε θα σας χαροποιήσει η ιδέα του μωρού. Θα πρέπει να το συζητήσετε άμεσα με τον σύντροφό σας ή τον άντρα που είναι ο πατέρας του παιδιού. Εάν αυτό το παιδί δεν το επιθυμείτε, και είστε 100% βέβαιη γι αυτό- για όποιους λόγους- θα πρέπει να σκεφτείτε πάρα πολύ καλά τι θα κάνετε.


queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου